Γενική Συνέλευση
Γενική Συνέλευση
Η Γενική
Συνέλευση

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης

Η Γενική Συνέλευση έχει 25 μέλη και αποτελεί το ανώτερο όργανο για τη λήψη αποφάσεων στρατηγικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα ελέγχει και εποπτεύει τα υπόλοιπα όργανα της οργάνωσης.

Svet Danchev ΓΣ

Submitted by natalie.delli on Τρί, 02/08/2022 - 16:52
Svet Danchev
Svet Danchev
Μέλος

Ο Svet είναι οικονομολόγος. Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics and Political Science. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Kantor. Από το 2007 εργάζεται στον ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) όπου είναι επικεφαλής του τμήματος Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΙΟΒΕ από το 2012. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμοσμένη οικονομία και συμβουλευτική στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα Ενέργειας. Το διδακτορικό του στηρίχτηκε σε έρευνα για τη σχέση της ευτυχίας με την οικονομική πολιτική και θεωρία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μελέτες για τη σχετική φτώχεια στην Ελλάδα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις τράπεζες τροφίμων.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017 και μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών της οργάνωσης από το 2018.

Adwoa Kluvitse

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 09:58
Adwoa Kluvitse
Adwoa Kluvitse
Μέλος

H Adwoa Kwateng – Kluvitse σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λεγκόν της Γκάνα. Συνέχισε τις σπουδές της στην Εγκληματολογία και στη διοίκηση κοινωνικών υπηρεσιών και υγείας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γκάνα, πρώτα ως βοηθός καθηγητή και μετά ως λέκτορας. Το 1983 ξεκίνησε να δουλεύει στην Αγγλία σε ένα καταφύγιο για γυναίκες και παιδιά θύματα οικογενειακής βίας. Στη συνέχεια εργάστηκε σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και ευημερίας των παιδιών από διάφορες θέσεις.

Από το 1986 ασχολείται με τις γυναίκες και κορίτσια της Αφρικής μέσω της οργάνωσης (Forward), στην οποία διετέλεσε διευθύντρια, που προωθεί την εξασφάλιση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και δικαιωμάτων των Αφρικανών γυναικών και κοριτσιών και επικεντρώνεται στην κλειτοριδεκτομή και τους παιδικούς γάμους.

Από το 2007 μέχρι το 2014 διετέλεσε διευθύντρια της ActionAid Ghana.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2014 και αντιπρόεδρος από το 2017.

Ελένη Ασβεστά

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:08
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Μέλος

Η Ελένη Ασβεστά έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και έχει δύο μεταπτυχιακά σε διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικό management.

Έχει δουλέψει σε διευθυντικές θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα για τα τελευταία 15 χρόνια. Υπήρξε διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της πολυεθνικής Kleemann, στη Βόρεια Ελλάδα και έχει κερδίσει βραβεία όπως το Best Workplace και το Respect for Diversity & Equal Opportunities για την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού σε όλο τον όμιλο της πολυεθνικής. Διδάσκει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο μεταπτυχιακό της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει Πρόεδρος της ομάδας Εργασιακών θεμάτων και Εκπαίδευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2020, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΔΣ και της ΓΣ από το 2018.

Ηρώ Βαρσαμή

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:09
Ηρώ Βαρσαμή
Ηρώ Βαρσαμή
Μέλος

Η Ηρώ Βαρσαμή είναι συνταξιούχος γιατρός με ειδίκευση στη Μικροβιολογία –Βιοπαθολογία. Έχει κάνει ειδικές σπουδές πάνω στη Μοριακή Βιολογία στο Παρίσι και το Λονδίνο και στη Φυματίωση στη Βοστόνη και τη Ν. Υόρκη. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Επιμελήτρια Α΄ του Βιοχημικού τμήματος στον Ευαγγελισμό και ως αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ανοσολογικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Είναι ενεργό μέλος διάφορων ΜΚΟ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος επί τετραετίας της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, της οποίας είναι μέλος μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και μέλος του ΔΣ από το 1990 έως το 2007.

Έχει συμμετάσχει, ως επικεφαλής ή συντονίστρια αποστολής, σε πολυάριθμες αποστολές των Γιατρών του Κόσμου τόσο στο εξωτερικό (Κουρδιστάν, Αζεϊρμπατζάν, Γεωργία, Κένυα, Αιθιοπία, Τουρκία, Ονδούρα, Ινδία, Β. Κορέα, Κόσοβο, Ιράν, Αλγερία, Μαρόκο, Ιορδανία, Ιράκ, Ουγκάντα και Σρι Λάνκα), όσο και στην Ελλάδα (Ανοικτό Πολυιατρείο, Κινητή μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποκλεισμένων πληθυσμών και μειονοτήτων, Κέντρο υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων Πεντέλης, Ξενώνας φιλοξενίας προσφύγων σε υποβαθμισμένη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας).

Από το 2007 έως το 2017 διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ActionAid Ελλάς.Είναι μέλος της ΓΣ από το 2007.

Κατερίνα Βίγκου

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:23
Κατερίνα Βίγκου
Κατερίνα Βίγκου
Μέλος

Η Κατερίνα Βίγκου είναι εκπαιδευτικός. Πήρε το πτυχίο της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μεταπτυχιακό της στην πληροφορική στην εκπαίδευση (Information and Communication Technology in Education) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκπονεί το διδακτορικό της στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εργάζεται σε δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα. Έχει υλοποιήσει στην τάξη της πολλά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid και συμμετέχει κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση.

Το 2014 συμμετείχε στο ερευνητικό ταξίδι εκπαιδευτικών στη Ρουάντα και στη συνέχεια συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία σχετικού εκπαιδευτικού υλικού της οργάνωσης. Για το συγκεκριμένο υλικό οργάνωσε και συμμετείχε σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017.

Ηλίας Γαληνός

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:01
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Πρόεδρος

Ο Ηλίας Γαληνός σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Εργασιακές Σχέσεις & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science, καθώς και διδακτορικού στις Εργασιακές Σχέσεις από το UMIST.

Ο Ηλίας ασχολείται με πρωτοβουλίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από το 2002. Έχει δουλέψει με ανθρώπους διαφορετικού ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και δημογραφικού προφίλ, εστιάζοντας σε συμβουλευτική σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο και στο στρατηγικό σχεδιασμό πλάνων ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής και coach αναπτύσσοντας προγράμματα για μεσαία και υψηλά στελέχη στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Για περισσότερα από 15 χρόνια ο Ηλίας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, με βάση την ανάλυση και διαχείριση ταλέντου, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας και τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης στρατηγικής για τους ανθρώπους.

Είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2013 και έχει ηγηθεί της ανασκόπησης και αξιολόγησης του τρόπου διακυβέρνησης του Δ.Σ. της οργάνωσης, συμβάλλοντας στον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων βελτίωσης και σχεδιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Είναι επίσης ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2011. Από το 2017, ο Ηλίας διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid, επιβλέποντας - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. - τη στρατηγική εφαρμογή των τοπικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης για περιθωριοποιημένους ανθρώπους και κοινότητες στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα το εν εξελίξει έργο της ActionAid Ελλάς σε κοινότητες σε 20 χώρες του κόσμου. Ο Ηλίας, από το 2016 εως το 2021, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ActionAid International.

Λυδία Γιαννακοπούλου ΓΣ

Submitted by natalie.delli on Τρί, 02/08/2022 - 16:51
Λυδία Γιαννακοπούλου
Λυδία Γιαννακοπούλου
Μέλος

Η Λυδία Γιαννακοπούλου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι διευθύντρια επικοινωνίας του Oμίλου ΤΙΤΑΝ. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ανεξάρτητη σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και για 15 χρόνια στη CIVITAS Communications (αποκλειστική συνεργάτη του Ketchum Network και της Financial Dynamics στην Ελλάδα), ως 'Senior Communication Consultant', 'Practice Director on Crisis Management' και επικεφαλής του τμήματος εκπαιδεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της απέκτησε σημαντική εμπειρία στα πεδία της Εταιρικής Επικοινωνίας, Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Μedia Relations, Media Training & Public Speaking Training, κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ΜΚΟ και δημόσιους οργανισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Έχει κληθεί επανειλημμένως ως εισηγήτρια σε θέματα Crisis Communication Management στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας της ΕΕΔΕ, στο Πάντειο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2008. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης από το 2011 έως το 2014.

Μπιάνκα Γκλαβάνη

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:05
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Ταμίας

Η Μπιάνκα Γκλαβάνη έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο ΙΝSEAD της Γαλλίας.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) στη Γαλλία όπου ανέλαβε πληθώρα εκθέσεων για το πρόγραμμα του οργανισμού, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC) που είναι μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το πρόγραμμα ανέλυε στρατηγικές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων του ιδιωτικού τομέα και υπήρξε μια από τους 3 συγγραφείς των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας.

Διεύθυνε για 23 χρόνια το ελληνικό γραφείο της GISE, μια διεθνούς εταιρίας που ασχολείτο με αναλύσεις σε επίκαιρα μακροοικονομικά θέματα, κεφαλαιοαγορών, ενέργειας, πετρελαίου και διεθνούς εμπορίου. Αυτή τη στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος.

Eίναι γραμματέας του Δ.Σ. της Αction Finance Initiative (AFI) από το 2013. Η AFI, η οποία έχει συνιδρυθεί από την ΑctionAid Ελλάς και την Adie International, έχει σαν σκοπό να προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων (micro-financing) και να παρέχει επιχειρηματικές συμβουλές σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες οικονομικά κατηγορίες πολιτών για την έναρξη, οργάνωση και ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς, Ταμίας του Δ.Σ. από το 2010 και μέλος της Οικονομικής και Ελεγκτικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Βασίλης Δαββέτας

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:25
Βασίλης Δαββέτας
Βασίλης Δαββέτας
Μέλος

Ο Βασίλης Δαββέτας είναι ακαδημαϊκός και έχει σπουδάσει Marketing και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα των Business Analytics and Consulting, στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στο Διεθνές Marketing από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου για πέντε χρόνια εργάστηκε ως Βοηθός Έρευνας και Διδασκαλίας στο τμήμα του Διεθνούς Marketing, διενεργώντας ακαδημαϊκή έρευνα και διδάσκοντας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Από το 2017 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στη Μ. Βρετανία, ως Λέκτορας στο τμήμα του Marketing. Στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του έρευνας, μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι ΜΚΟ μπορούν να μεγιστοποιήσουν στρατηγικά τη βάση των δωρητών τους, να κατανοήσουν λόγους, οι οποίοι παρακινούν ή μη τους ανθρώπους να κάνουν φιλανθρωπικές δωρεές και τρόπους βελτίωσης των προωθητικών τους ενεργειών. Επιπλέον, η έρευνά του επικεντρώνεται σε πολιτικές που βοηθούν τους μετανάστες να συμμετέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών υποδοχής για την καλύτερη ενσωμάτωσή και συνολική ευημερία τους.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2019 και ενεργός υποστηρικτής της οργάνωσης από το 2017.

Σπύρος Καπνιάς

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:06
Σπύρος Καπνιάς
Σπύρος Καπνιάς
Μέλος

Ο Σπύρος Καπνιάς σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Surrey της Αγγλίας.

Η επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη διευθυντικών στελεχών σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Shell, Unilever, PepsiCo.

Ίδρυσε τη δική του εταιρεία συμβούλων (Human Resources Planning) και είναι εταίρος της Krauthammer International στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες στους τομείς της ηγεσίας και της υποστήριξης στελεχών, της στρατηγικής ανθρωπίνων πόρων, διαχείρισης της αλλαγής, ηγεσίας καθώς και της διαχείρισης της αλλαγής (change management) και των ταλέντων (talent management).

Έχει ασχοληθεί ενεργά με το χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών ως μέλος, σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1974- 1994.

Από το 2004 συμβάλλει ενεργά στην ActionAid Ελλάς ως σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και έχει αναλάβει μεταξύ άλλων σεμινάρια που αφορούν στην αξιοποίηση και ενδυνάμωση των δυνατοτήτων των στελεχών της ActionAid Ελλάς.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2008 και μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ., από το 2011.

Χριστίνα Καράμπελα

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:03
Χριστίνα Καράμπελα
Χριστίνα Καράμπελα
Αντιπρόερδος

H Χριστίνα Καράμπελα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Lancaster στη Μ. Βρετανία.

Είναι καταξιωμένη επαγγελματίας στον τομέα της έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία QED (Ινστιτούτο καταναλωτικής και κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων) την οποία εξακολουθεί να διευθύνει μέχρι σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με ερευνητικά ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη και έχει αναλάβει στο παρελθόν έρευνες και για την ActionAid, αποκτώντας έτσι ευρεία γνώση για το έργο της οργάνωσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος (2004 – 2013) και Πρόεδρος (2014- 2015) του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2017.

Κατερίνα Κυρίλη

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 09:55
Κατερίνα Κυρίλη
Κατερίνα Κυρίλη
Μέλος

H Κατερίνα Κυρίλη σπούδασε στο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Θράκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά της Ανάπτυξης από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών της Χάγης και ΜΒΑ από το INSEAD.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος για ζητήματα χρηματοδότησης της ανάπτυξης και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για τα Ηνωμένα Έθνη και διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, Save the Children, Oxfam) στην Ευρώπη και πέρασε δύο χρόνια στην Ανατολική Αφρική που εργαζόταν για την επίλυση των συγκρούσεων για το Συνασπισμό για την Ειρήνη στην Αφρική.

Έχει πολλές διεθνείς δημοσιεύσεις και έχει εργαστεί στον τομέα σε χώρες όπου η ActionΑid αναλαμβάνει δράση. Η Κατερίνα είναι συν-ιδρύτρια της κοινωνικής επιχείρησης Artocene με στόχο την αξιοποίηση των πόρων της τέχνης για την προώθηση σχεδίων για την υγεία στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Σήμερα εργάζεται στο internet.org, της εταιρείας Meta, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Internet.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2012.

Βασίλης Μακράκης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 09:59
Βασίλης Μακράκης
Βασίλης Μακράκης
Μέλος

Ο Βασίλης Μακράκης είναι καθηγητής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Ανθρωπολογίας και κατέχει διδακτορικό στην διεθνή εκπαίδευση με εξειδίκευση στην εκπαίδευση υπολογιστών.

Ο Βασίλης έχει εμπειρία στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, στις τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη διαχείριση του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος. Έχει ηγηθεί εθνικών και διεθνών προγραμμάτων για την παγκόσμια εκπαίδευση, την ηλεκτρονική μάθηση, την ανάπτυξη των ικανοτήτων των καθηγητών του ICT, καθώς και με την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχει κινητοποιήσει καθηγητές και μαθητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να συμμετάσχουν στο έργο της ActionAid. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία.

Είναι πρόεδρος στην UNESCO στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Information and Communication Technologies) στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2010.

Παναγιώτης Μαμαλής

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:02
Παναγιώτης Μαμαλής
Παναγιώτης Μαμαλής
Μέλος

Ο Παναγιώτης Μαμαλής είναι καθηγητής μαθηματικών και επόπτης στη Λεόντειο Λύκειο Αθηνών.

Είναι εξαιρετικά δραστήριος σε θέματα εθελοντισμού και ανάπτυξης. Έχει αναπτύξει και συντονίσει καινοτόμα προγράμματα για τη διαχείριση της τάξης σε συνδυασμό με το τμήμα Επιστήμης και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δουλειά της ActionAid τα τελευταία 12 χρόνια και συστηματικά ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών του στα προγράμματα της ActionAid όχι μόνο μέσα από δραστηριότητες του εκπαιδευτικού τμήματος αλλά και με την υποστήριξη μέσα από fundraising δραστηριότητες.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2010.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 16:28
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Μέλος

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων και δια βίου μάθησης ενηλίκων. Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ιδρύοντας τη δική του εταιρεία συμβουλευτικής με έμφαση στο change management & human performance improvement, το 2000.

Εργάστηκε επίσης για 7 χρόνια στο χώρο της αεροπορίας συνιδρύοντας τον πρώτο οργανισμό πιστοποιημένης εκπαίδευσης για αεροπορικές εταιρίες και επαγγελματίες πιλότους. Από το 2010 προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην ανερχόμενη Κοινωνία των Πολιτών και είναι εθελοντής σε πολλές ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες.

Είναι σύμβουλος στην Ashoka, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς και πρόσφατα συνίδρυσε το “Human Being Human”, οργάνωση που προωθεί τον εθελοντισμό και την ενσυναίσθηση στα σχολεία.

Είναι Γενικός Διευθυντής στην Οργάνωση Γη, μια ελληνική ΜΚΟ που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω βιωματικής εκπαίδευσης και μέλος του management team του Aephoria.net για καινοτόμες καινούργιες επιχειρηματικές ιδέες που συνάδουν με τα Sustainable Development Goals (SDGs ή Global Goals).

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2015 και μέλος του Δ.Σ. από το 2017.

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:07
Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
Μέλος

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό στο αναπτυξιακό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris V.

Εργάστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που εδρεύει στο Παρίσι, πρώτα στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του οργανισμού όπου ειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ορμώμενη από την κατανόηση των προβλημάτων της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες ίδρυσε το 1998 την ActionAid Ελλάς. Από τότε αφιερώνει όλο το χρόνο της σε εθελοντική βάση στην προώθηση των σκοπών της οργάνωσης στη χώρα μας στην οποία διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. από το 2007 έως το 2017. Διετέλεσε επίσης μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς μέχρι το 2017.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ActionAid International από το 2003 μέχρι το 2015 και έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση της διεθνούς στρατηγικής.

Από το 2009 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό στο γαλλόφωνο κοινό.

Διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι σεμινάριο στην Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη.

Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αction Finance Initiative (AFI), της πρώτης οργάνωσης μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, που συνιδρύθηκε το 2013 από την ΑctionAid Ελλάς και την Adie International με στόχο τη χορήγηση μικροδανείων και την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες οικονομικά κατηγορίες πολιτών για την έναρξη, οργάνωση και ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων.

Έχοντας βαθύ ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον, το 2017 ξεκίνησε τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την ίδρυση του World Human Forum, ενός think & do tank, που θα γίνεται ετησίως στους Δελφούς και το οποίο θα αναδεικνύει και υποστηρίζει επιτυχημένες πρωτοβουλίες πολιτών, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την υιοθέτησή τους από το ευρύτερο πολιτικο-οικονομικό σύστημα.

Χρήστος Μιχαηλίδης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:09
Χρήστος Μιχαηλίδης
Χρήστος Μιχαηλίδης
Μέλος

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε ως τα 12 του χρόνια στη Ζιμπάμπουε.

Σπούδασε Μαθηματικός στην Αθήνα. Πήρε Master’s στο Κent, στη Στατιστική και Οικονομετρία, αλλά τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, έκανε την έρευνά του για διδακτορικό στην «Τεχνική των Συνεντεύξεων στη Γραπτή και Ομιλούσα Δημοσιογραφία» από το City.

Εργάστηκε στο BBC και στην «Ελευθεροτυπία», όπου παρέμεινε μέχρι το κλείσιμό της, συνεργάστηκε με διάφορα έντυπα στην Ελλάδα και την Κύπρο, και σήμερα αρθρογραφεί στον ιστότοπο protagon.gr, και είναι freelance ανταποκριτής και contributor, σε ξένα, κυρίως, ΜΜΕ όπως το BBC, to NPR και άλλα.

Λάτρης του ραδιοφώνου, δούλεψε σε πολλούς σταθμούς όπως ο Σκαϊ, ο Δίεση, το Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση στους τηλεοπτικούς σταθμούς Μega και ΝΕΤ.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2007.

Κυριάκος Πίσσαρης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:11
Κυριάκος Πίσσαρης
Κυριάκος Πίσσαρης
Μέλος

Ο Κυριάκος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και ζει ακόμα. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής ακαδημίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται από το 1996 ως ιδιωτικός υπάλληλος πολυεθνικής εταιρίας.

Έχει ταξιδέψει σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες ως ερασιτέχνης φωτογράφος προσπαθώντας να καταγράψει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών. Έχει γίνει ένας εξαιρετικά θερμός και από τους πιο δραστήριους υποστηρικτές της ActionΑid από το 2005 και έχει ταξιδέψει προκειμένου να δει το παιδί του οποίου είναι Ανάδοχος καθώς και τη δουλειά που διεξάγει η ΑctionΑid στην κοινότητα του Νεπάλ.

Είναι πολύ ενεργός και κινητοποιεί το κοινό της Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας την οργάνωση σε εκδηλώσεις και σχολεία. Συμμετείχε στο πρώτο ταξίδι αλληλεγγύης για Αναδόχους το 2010 στην Κένυα, υποστηρίζοντας για την κατασκευή ενός έργο υδροδότησης μιας κοινότητας οροθετικών.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2010.

Φάνης Ρήγας

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:13
Φάνης Ρήγας
Φάνης Ρήγας
Μέλος

Ο Φάνης Ρήγας είναι επιχειρηματίας και έχει σπουδάσει Marketing Management and Research στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1998 συν-ίδρυσε το Karriera.gr, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη και πιο επιτυχημένη start-up εταιρεία και την πιο γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια. Το 2008 η αμερικανική εταιρεία Careerbuilder εξαγόρασε το Karriera.gr, με τον ίδιο να τοποθετείται ως Διευθυντής στην Ελλάδα για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια, πήρε τη θέση του αντιπροέδρου στην εταιρεία στο τμήμα Πωλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε μετακόμισε στο Λονδίνο, έχοντας υπό την εποπτεία του πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και Ελλάδα. Το 2018 αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με την Careerbuilder και ίδρυσε μία καινούργια start-up, την Ideas In Action, η οποία είναι εταιρεία προγραμματισμού που δημιουργεί και διανέμει διεθνώς εφαρμογές κινητών messenger και chat.

Παράλληλα, το 2019 συν-ίδρυσε την Accelerate Growth, η οποία αποτελεί συμβουλευτική εταιρεία που εξειδικεύεται στις πωλήσεις και την ανάπτυξη start-up εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της τελευταίας είναι η παροχή καθοδήγησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών στις εταιρείες με σκοπό να αναπτυχθούν ταχύρρυθμα, δημιουργώντας έτσι και θέσεις εργασίας για ταλαντούχους επαγγελματίες ανά τον κόσμο.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2019.

Νεφέλη Στεφοπούλου

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:15
Νεφέλη Στεφοπούλου
Νεφέλη Στεφοπούλου
Μέλος

Η Νεφέλη Στεφοπούλου είναι το νεότερο (ηλικιακά) μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς.

Είναι φοιτήτρια και σπουδάζει Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Ως μαθήτρια της Γ Λυκείου του σχολείου Οδυσσέας Ελύτης Τρικάλων Θεσσαλίας, το 2015 κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από 100 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο διαγωνισμό εκπροσώπησε το Project L.I.N.C (Leading Impact through Nature Connection) στο οποίο συμμετείχε μαζί με παιδιά του σχολείου της, παιδιά από το κέντρο ξένων γλωσσών “The school master” και δύο σχολεία από τις ΗΠΑ. Στόχος του project είναι να επιλύσει το πρόβλημα μόλυνσης νερού που αντιμετωπίζει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων στην Κένυα. Με το project τους τα παιδιά συνέβαλαν στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού που εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά. Η διάκριση της Νεφέλης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται εκπρόσωπος από τη χώρα μας.

Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται στο τμήμα Philanthropies της Microsoft.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016.

Μαρία Στρατηγάκη

Submitted by eleftheria.chousou on Τρί, 02/08/2022 - 15:50
Μαρία Στρατηγάκη
Μαρία Στρατηγάκη
Μέλος

Η Μαρία Στρατηγάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε την Αθήνα ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας (2014-2019) και διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (2009-2012).

Εργάστηκε (1991-1999) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Τμήμα Ίσων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών και στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως Γενική Διευθύντρια (1999-2002). Διετέλεσε πρώτη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ έχει εκδώσει τα βιβλία «Το φύλο της κοινωνικής πολιτικής» και «Πολιτικές ισότητας των φύλων. ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα». Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΔΙΟΤΙΜΑ, διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και είναι ιδρυτικό μέλος του πρώτου Ευρωπαϊκού Φεμινιστικού Think Tank «Gender 5 plus». Τέλος, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2022.

Νικόλαος Γ. Τραυλός

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:17
Νικόλαος Τραυλός
Νικόλαος Τραυλός
Μέλος

Ο Νικόλαος Τραυλός είναι Καθηγητής & Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Χρηματοοικονομική “Καίτη Κυριακοπούλου” στο ALBA Graduate Business School, όπου και διετέλεσε Πρύτανης (1998-2016). Για την περίοδο 2016-2018 ήταν σε εκπαιδευτική άδεια (sabbatical) στο Surrey Business School, University of Surrey, U.K.

Απέκτησε το πτυχίο του από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ΜΒΑ, M.Phil και PhD. από το New York University (Stern School of Business).

Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Boston College; City University of New York (Baruch College); New York University (L. Stern School of Business); ΑLBA; Παvεπιστήμιo Πειραιώς; Cardiff Business School και Surrey Business School. Το επιστημονικό έργο του έχει δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους χρηματοοικονομολόγους διεθνώς.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος (2012-2015) και Αντιπρόεδρος στη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάς (2012-2016). Είναι Μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, Μέλος του Δ.Σ. της UNIBIOS και Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2007.

Τίνα Τσόντου

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:25
Τίνα Τσόντου
Τίνα Τσόντου
Μέλος

Η Τίνα Τσόντου ζει στα Χανιά και σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Ηρακλείου. Εργάστηκε ως λογίστρια ως το 2000 όταν διέκοψε για να αφιερώσει το χρόνο της στην ανατροφή των παιδιών της. Είναι μια από τις πιο αφοσιωμένες Αναδόχους της ActionAid Ελλάς από τα πρώτα βήματά της.

Η αγάπη και πίστη της στη δουλειά της οργάνωσης την οδήγησαν να συμμετάσχει στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι της ActionAid Ελλάς, το 2010, στην Κένυα, το οποίο ακολούθησαν τρία ακόμα ταξίδια, στη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη και την Αιθιοπία. Είναι πολύ ενεργή στην προώθηση της ActionAid στην Κρήτη και εκπροσωπεί την οργάνωση σε εκδηλώσεις, στα ΜΜΕ και σε σχολεία.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2012.

Δήμητρα Χριστοδούλου

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:27
Δήμητρα Χριστοδούλου
Δήμητρα Χριστοδούλου
Μέλος

Η Δήμητρα Χριστοδούλου σπούδασε Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πήρε το μεταπτυχιακό της στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Manchester στη Μ. Βρετανία και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania – Wharton School στην Εκπαίδευση Διευθυντικών Στελεχών (Executive Education).

Από το 2005 εργάζεται στο χώρο του marketing & business development σε μεγάλες πολυεθνικές όπως η Procter & Gamble και η Google. Το 2012 ίδρυσε και διεύθυνε μέχρι το 2014 την εταιρεία Zampple.

Είναι Global Product Marketing Manager στη Google στο San Francisco, στις ΗΠΑ. Είναι ενεργή Ανάδοχος, έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό ταξίδι στη Μοζαμβίκη και έχει προωθήσει το έργο της ActionAid μέσω της εταιρείας Zampple.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016.