Emergency Earthquake

Έκτακτη έκκληση για τον φονικό σεισμό

Κάθε συνεισφορά σου, είναι ανεκτίμητη και θα προσφέρει ανακούφιση στους ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση.
Προτεραιότητα είναι η παροχή στέγης, ζεστών ρούχων και τροφίμων.
 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Διοικητικό Συμβούλιο
Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό
Συμβούλιο

Μέλη του ΔΣ της ActionAid στην Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από επτά μέλη, έξι εκ των οποίων εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και ένα ορίζεται από την ActionAid International. Επικεντρώνεται στη χάραξη στρατηγικής σύμφωνα με τις βασικές αρχές και το πλαίσιο που έχουν καθοριστεί από τη Γενική Συνέλευση και την ActionAid International και διασφαλίζει την υλοποίηση του στρατηγικού προγράμματος της οργάνωσης. Αναλαμβάνει, επίσης, την απόλυτη ευθύνη λογοδοσίας προς τους ανθρώπους που ζουν στις κοινότητες όπου υλοποιούμε τα προγράμματά μας και προς κάθε άλλο συνεργάτη του έργου της ActionAid στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου έγινε το 2020.

 

Svet Danchev ΔΣ

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:13
Svet Danchev
Svet Danchev
Αναπληρωματικό μέλος

Ο Svet είναι οικονομολόγος. Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics and Political Science. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Kantor. Από το 2007 εργάζεται στον ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) όπου είναι επικεφαλής του τμήματος Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΙΟΒΕ από το 2012. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμοσμένη οικονομία και συμβουλευτική στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα Ενέργειας. Το διδακτορικό του στηρίχτηκε σε έρευνα για τη σχέση της ευτυχίας με την οικονομική πολιτική και θεωρία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μελέτες για τη σχετική φτώχεια στην Ελλάδα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις τράπεζες τροφίμων.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017 και μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών της οργάνωσης από το 2018.

Françoise Kayitare Tengera

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:10
Françoise Kayitare Tengera
Françoise Kayitare Tengera
Μέλος, εκπρόσωπος της ActionAid International

H Françoise Kayitare σπούδασε Οικονομικά & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών & Επιχειρήσεων της Ρουάντα και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ΜΒΑ στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ΗΠΑ.

Είναι επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Οικονομικών & Επιχειρήσεων της Ρουάντα. Έχει διδάξει και προσφέρει εκπαιδεύσεις στα Οικονομικά & τη Διοίκηση για σειρά ετών. Είναι μέλος του ΔΣ σε τρεις μεγάλους οργανισμούς: το Ινστιτούτο Γεωργίας, Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης του Κιμπούκου, στο Διηπειρωτικό Δίκτυο μικροχρηματοδοτήσεων του Κιγκάλι και στην οργάνωση Don Bosco Initiatives for Social Action, στην Ινδία.

Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ActionAid Ρουάντα.

Από το 2018 είναι εκπρόσωπος της ActionAid International στο ΔΣ της ActionAid Ελλάς.

Ελένη Ασβεστά

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:08
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Μέλος

Η Ελένη Ασβεστά έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και έχει δύο μεταπτυχιακά σε διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικό management.

Έχει δουλέψει σε διευθυντικές θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα για τα τελευταία 15 χρόνια. Υπήρξε διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της πολυεθνικής Kleemann στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλο τον όμιλο της πολυεθνικής,  ενώ έχει κερδίσει βραβεία όπως το Best Workplace και το Respect for Diversity & Equal Opportunities για την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή είναι επιχειρησιακή διευθύντρια της πολυεθνικής στην Κίνα. Διδάσκει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο μεταπτυχιακό της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει Πρόεδρος της ομάδας Εργασιακών θεμάτων και Εκπαίδευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2020, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΔΣ και της ΓΣ από το 2018.

Ηλίας Γαληνός

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:01
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Πρόεδρος

Ο Ηλίας Γαληνός σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Εργασιακές Σχέσεις & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science, καθώς και διδακτορικού στις Εργασιακές Σχέσεις από το UMIST.

Ο Ηλίας ασχολείται με πρωτοβουλίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από το 2002. Έχει δουλέψει με ανθρώπους διαφορετικού ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και δημογραφικού προφίλ, εστιάζοντας σε συμβουλευτική σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο και στο στρατηγικό σχεδιασμό πλάνων ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής και coach αναπτύσσοντας προγράμματα για μεσαία και υψηλά στελέχη στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Για περισσότερα από 15 χρόνια ο Ηλίας παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, με βάση την ανάλυση και διαχείριση ταλέντου, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας και τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης στρατηγικής για τους ανθρώπους.

Είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2013 και έχει ηγηθεί της ανασκόπησης και αξιολόγησης του τρόπου διακυβέρνησης του Δ.Σ. της οργάνωσης, συμβάλλοντας στον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων βελτίωσης και σχεδιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Είναι επίσης ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2011. Από το 2017, ο Ηλίας διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid, επιβλέποντας - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. - τη στρατηγική εφαρμογή των τοπικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης για περιθωριοποιημένους ανθρώπους και κοινότητες στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα το εν εξελίξει έργο της ActionAid Ελλάς σε κοινότητες σε 20 χώρες του κόσμου. Ο Ηλίας, από το 2016 εως το 2021, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ActionAid International.

Λυδία Γιαννακοπούλου ΔΣ

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:16
Λυδία Γιαννακοπούλου
Λυδία Γιαννακοπούλου
Αναπληρωματικό μέλος

Η Λυδία Γιαννακοπούλου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι διευθύντρια επικοινωνίας του Oμίλου ΤΙΤΑΝ. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ανεξάρτητη σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και για 15 χρόνια στη CIVITAS Communications (αποκλειστική συνεργάτη του Ketchum Network και της Financial Dynamics στην Ελλάδα), ως 'Senior Communication Consultant', 'Practice Director on Crisis Management' και επικεφαλής του τμήματος εκπαιδεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της απέκτησε σημαντική εμπειρία στα πεδία της Εταιρικής Επικοινωνίας, Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Μedia Relations, Media Training & Public Speaking Training, κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ΜΚΟ και δημόσιους οργανισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Έχει κληθεί επανειλημμένως ως εισηγήτρια σε θέματα Crisis Communication Management στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας της ΕΕΔΕ, στο Πάντειο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2008. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης από το 2011 έως το 2014.

Μπιάνκα Γκλαβάνη

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:05
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Ταμίας

Η Μπιάνκα Γκλαβάνη έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο ΙΝSEAD της Γαλλίας.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) στη Γαλλία όπου ανέλαβε πληθώρα εκθέσεων για το πρόγραμμα του οργανισμού, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC) που είναι μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το πρόγραμμα ανέλυε στρατηγικές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων του ιδιωτικού τομέα και υπήρξε μια από τους 3 συγγραφείς των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας.

Διεύθυνε για 23 χρόνια το ελληνικό γραφείο της GISE, μια διεθνούς εταιρίας που ασχολείτο με αναλύσεις σε επίκαιρα μακροοικονομικά θέματα, κεφαλαιοαγορών, ενέργειας, πετρελαίου και διεθνούς εμπορίου. Αυτή τη στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος.

Eίναι γραμματέας του Δ.Σ. της Αction Finance Initiative (AFI) από το 2013. Η AFI, η οποία έχει συνιδρυθεί από την ΑctionAid Ελλάς και την Adie International, έχει σαν σκοπό να προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων (micro-financing) και να παρέχει επιχειρηματικές συμβουλές σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες οικονομικά κατηγορίες πολιτών για την έναρξη, οργάνωση και ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς, Ταμίας του Δ.Σ. από το 2010 και μέλος της Οικονομικής και Ελεγκτικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Σπύρος Καπνιάς

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:06
Σπύρος Καπνιάς
Σπύρος Καπνιάς
Μέλος

Ο Σπύρος Καπνιάς σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Surrey της Αγγλίας.

Η επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη διευθυντικών στελεχών σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Shell, Unilever, PepsiCo.

Ίδρυσε τη δική του εταιρεία συμβούλων (Human Resources Planning) και είναι εταίρος της Krauthammer International στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες στους τομείς της ηγεσίας και της υποστήριξης στελεχών, της στρατηγικής ανθρωπίνων πόρων, διαχείρισης της αλλαγής, ηγεσίας καθώς και της διαχείρισης της αλλαγής (change management) και των ταλέντων (talent management).

Έχει ασχοληθεί ενεργά με το χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών ως μέλος, σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1974- 1994.

Από το 2004 συμβάλλει ενεργά στην ActionAid Ελλάς ως σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και έχει αναλάβει μεταξύ άλλων σεμινάρια που αφορούν στην αξιοποίηση και ενδυνάμωση των δυνατοτήτων των στελεχών της ActionAid Ελλάς.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2008 και μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ., από το 2011.

Χριστίνα Καράμπελα

Submitted by admin on Σάβ, 06/19/2021 - 00:03
Χριστίνα Καράμπελα
Χριστίνα Καράμπελα
Αντιπρόεδρος

H Χριστίνα Καράμπελα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Lancaster στη Μ. Βρετανία.

Είναι καταξιωμένη επαγγελματίας στον τομέα της έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία QED (Ινστιτούτο καταναλωτικής και κοινωνικής έρευνας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων) την οποία εξακολουθεί να διευθύνει μέχρι σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με ερευνητικά ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη και έχει αναλάβει στο παρελθόν έρευνες και για την ActionAid, αποκτώντας έτσι ευρεία γνώση για το έργο της οργάνωσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος (2004 – 2013) και Πρόεδρος (2014- 2015) του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2017.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 16:28
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Μέλος

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων και δια βίου μάθησης ενηλίκων. Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ιδρύοντας τη δική του εταιρεία συμβουλευτικής με έμφαση στο change management & human performance improvement, το 2000.

Εργάστηκε επίσης για 7 χρόνια στο χώρο της αεροπορίας συν-ιδρύοντας τον πρώτο οργανισμό πιστοποιημένης εκπαίδευσης για αεροπορικές εταιρίες και επαγγελματίες πιλότους. Από το 2010 προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην ανερχόμενη Κοινωνία των Πολιτών και είναι εθελοντής σε πολλές ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες.

Είναι σύμβουλος στην Ashoka, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς και πρόσφατα συν-ίδρυσε το “Human Being Human”, οργάνωση που προωθεί τον εθελοντισμό και την ενσυναίσθηση στα σχολεία.

Σήμερα αποτελεί τον Εθνικό Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact) στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, του συλλογικού φορέα εκπροσώπησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του SDG Watch Europe με έδρα τις Βρυξέλλες για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, και Γενικός Γραμματέας για τις χώρες της Μεσογείου στη Διεθνή Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM).

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής από το 2015-2021 στην Οργάνωση Γη, μια ελληνική ΜΚΟ που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω βιωματικής εκπαίδευσης, στην οποία διατελεί πλέον μέλος του Δ.Σ.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2015 και μέλος του Δ.Σ. από το 2017.