Προσοχή στους επιτήδειους και στους ψεύτικους «εράνους»!

Προσοχή στους επιτήδειους και στους ψεύτικους «εράνους»!

Νέα κρούσμα εκμετάλλευσης του ονόματος της ActionAid και των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αυτή τη φορά σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιτήδειοι επισκέπτονται νοσοκομεία προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι της ActionAid και συγκεντρώνουν χρήματα με πρόσχημα την υποστήριξη της ActionAid και των παιδιών της Αφρικής, εκμεταλλευόμενοι ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Το τελευταίο έτος έχουν γίνει επαναλαμβανόμενες καταγγελίες στα γραφεία της ActionAid από υποστηρικτές μας για αντίστοιχα περιστατικά σε καταστάματα στις περιοχές Ζωγράφου, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Γέρακα, Κάντζα, Αργυρούπολη και το δήμο Φυλής. Κοινό χαρακτηριστικό των καταγγελιών είναι ότι οι δράστες δεν φέρουν διακριτικά ή ρούχα ActionAid, αλλά κρατούν μια ψεύτικη ταυτότητα ActionAid και όπως ανέφεραν οι υποστηρικτές μας «μιλούν και προσεγγίζουν με τρόπο παράταιρο για την ActionAid».

Η ActionAid δεν βγαίνει στο δρόμο για συλλογή μετρητών. Επισης, για όλες τις δωρεές, ανεξαρτήτως ποσού, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο της οργάνωσης. Επιπλέον, κάθε χρόνο δημοσιοποιείται ετήσια έκθεση, που περιλαμβάνει οικονομικό απολογισμό που έχει ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες σχετικές πληροφορίες εδώ.

Η ActionAid έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την αστυνομία. Παρακαλούμε σε περίπτωση που αντιληφθείτε τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική στο 210 64 76 183, αλλά και μαζί μας στο 210 92 12 321.