Η ActionAid στο ισοπεδωμένο Vanuatu

Η ActionAid στο ισοπεδωμένο Vanuatu

Στις 12 Μαρτίου 2015, ο κυκλώνας Pam έπληξε τα νησιά του Βανουάτου σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και καταστρέφοντας το 96% των καλλιεργειών της χώρας. Η κλιματική αλλαγή είναι μεγάλη απειλή για όλους μας. Νησιωτικές χώρες όπως το Βανουάτου κινδυνεύουν ιδιαίτερα από μεγάλες καταιγίδες όπως ο κυκλώνας Pam. Οι γυναίκες είναι στην πιο ευάλωτη θέση. H ActionAid Αυστραλίας, που βρίσκεται πιο κοντά, τις στηρίζει και συνεργάζεται μαζί τους για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Με τη βοήθεια του Rainbow Warrior, του πιο αναγνωρίσιμου πλοίου της Greenpeace και μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Βανουάτου, η ActionAid Αυστραλίας μετέφερε στο Βανουάτου απαραίτητες προμήθειες και ηλιακούς φακούς για τις κοινότητες της μικρής χώρας του Νοτίου Ειρηνικού.

Το Rainbow Warrior έφτασε στο Βανουάτου στις 18 Μαΐου, όπου οι άνθρωποι τους υποδέχτηκαν με χορό και τραγούδι.

Στο Βανουάτου, η Action Aid θα συνεχίσει να εργάζεται για τις γυναίκες όχι μόνο παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης. Έχουμε ήδη δημιουργήσει Κέντρα Πληροφόρησης Γυναικών όπου παρέχουμε υποστήριξη με στόχο την πληροφόρηση και την ασφάλειά τους και η ανταπόκριση είναι εξαιρετικά μεγάλη.