Το Επίκεντρο της ActionAid βραβεύεται!

Το Επίκεντρο της ActionAid βραβεύεται!

Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Χρονιάς στην κατηγορία «Κοινωνία» αναδείχθηκε η ActionAid για το Επίκεντρο στα βραβεία Hellenic Responsible Business Awards. Το Επίκεντρο είναι ένα κέντρο στήριξης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό και λειτουργεί στην Αθήνα από το 2017.

«Το βραβείο αυτό αποτελεί πολύ σημαντική επιβεβαίωση και κυρίως ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε τα στοχευμένα προγράμματά μας στην Ελλάδα και κυρίως να τα επεκτείνουμε και σε άλλες γειτονιές και περιοχές της χώρας. Η ActionAid Ελλάδας υλοποιεί προγράμματα εδώ και 20 χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προσαρμόζοντάς τα στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας μας, αλλά και στα όνειρα που έχουν ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, που δυστυχώς πλέον αντιμετωπίζουν έναν ιλιγγιώδη κοινωνικό αποκλεισμό. Βασικός πυλώνας του σχεδιασμού μας είναι τα προγράμματα αυτά κάποια στιγμή να αυτονομούνται και να τα αναλαμβάνουν οι ίδιες οι κοινότητες με έναν διατηρήσιμο τρόπο. Για να το πετύχουμε αυτό απαιτείται ο συντονισμός όλων των κοινωνικών δυνάμεων και μία ευρύτερη συλλογική προοπτική. Για τον λόγο αυτό, στον σχεδιασμό των προγραμμάτων μας στην Ελλάδα δημιουργούμε δομικούς υποδοχείς ώστε να μετέχουν κι άλλες οργανώσεις. Έτσι, στο Επίκεντρο συνεργαζόμαστε με 12 οργανώσεις, που υλοποιούν προγράμματά μας. Επίσης, δημιουργούμε υποδοχείς για εταιρικές συνεργασίες, διότι η ευθύνη συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματικότητα και φυσικά, για την υποστήριξη από ιδρύματα και δημόσιους φορείς,» δήλωσε ο Πρόεδρος της ActionAid Ελλάδας, Ηλίας Γαληνός.

 

Οι δράσεις και τα προγράμματα της ActionAid στηρίζονται από τους υποστηρικτές της διεθνούς οργάνωσης και από Ιδρύματα κι εταιρείες, που χωρίς αυτούς η συνέχιση της λειτουργίας του Επίκεντρου δεν θα ήταν δυνατή.

Οι νικητές των βραβείων αναδείχθηκαν από 30μελή επιτροπή, ενώ η ΑctionΑid μοιράστηκε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Κοινωνία» με την HOPEgenesis.