Αποστολή στη Ζιμπάμπουε: Μαθήματα ζωής και αλληλεγγύης

Αποστολή στη Ζιμπάμπουε: Μαθήματα ζωής και αλληλεγγύης

Ή πώς ένα ταξίδι στην Αφρική με την ομάδα της ActionAid μπορεί να αλλάξει την ζωή των κατοίκων μιας κοινότητας και ταυτόχρονα να σου αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο.

Μοβ. Από τις χιλιάδες τζακαράντες που χρωματίζουν τα πεζοδρόμια και τις άκρες των δρόμων σε κάθε γωνία της χώρας. Λες και η έτσι κι αλλιώς πολύχρωμη Αφρική είχε ανάγκη από άλλο χρώμα στον καμβά της.

Ξεκινήσαμε πολύ πρωί από τη Χάραρε – την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε- με τις μεγάλες λεωφόρους και τους νεόχτιστους ουρανοξύστες και τα κτίρια αγγλοσαξονικής αρχιτεκτονικής κατάλοιπο από την περίοδο της βρετανικής κυριαρχίας – όταν η χώρα λεγόταν Ροδεσία.

Λίγο έξω από τη Χαράρε ο δρόμος διασχίζει μέρος του εθνικού πάρκου Epworth όπου βρίσκονται τα balancing rocks, “γλυπτά ” από πέτρες που λες και τα έχει τοποθετήσει το χέρι ενός γίγαντα. Στην πραγματικότητα γεωμορφολογικοί βραχώδεις σχηματισμοί που βρίσκονται διάσπαρτοι σε μεγάλη έκταση της χώρας (και βρίσκονταν πάνω σε όλα τα χαρτονομίσματα την εποχή της του υπερπληθωρισμού όταν έφτασε το 2008 να τυπωθεί ακόμα και χαρτονόμισμα των 100 τρισεκατομμυρίων τοπικών δολαρίων). Σημειωτέων ότι το 70% της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το 47% του πληθυσμού υποσιτίζεται και το προσδόκιμο ζωής στη χώρα είναι μόλις τα 61 έτη.

Διαβάστε περισσότερα στο popaganda.gr