Κινητοποίηση νέων
Κινητοποίηση νέων
ActionAid
Οι νέοι και οι νέες
χτίζουν το αύριο
σήμερα
ActionAid
/sites/default/files/2021-07/kinitopoiisi-neon-2_mobile.png
Tes Rathnira/ ActionAid
Οι νέοι και οι νέες
χτίζουν το αύριο
σήμερα
Tes Rathnira/ ActionAid
ActionAid
/sites/default/files/2021-07/kinitopoiisi-neon-3_mobile.png
Οι νέοι και οι νέες
στίζουν το αύριο
σήμερα

Οι νέοι κινητοποιούνται, διεκδικούν και δημιουργούν

Οι νέοι και οι νέες ζουν σε μια κοινωνία που λειτουργεί με κανόνες και νόμους που έχουν ήδη θεσπιστεί από τους μεγαλύτερους. Επηρεάζονται από τις αποφάσεις που κάποιοι άλλοι έχουν λάβει για λογαριασμό τους. Βιώνουν τις συνέπειες από λάθη του παρελθόντος. Ταυτόχρονα, βέβαια, οι νέοι και οι νέες έχουν όνειρα και όραμα για το μέλλον. Έχουν ενέργεια και θέληση να αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο από ό,τι τους τον παρέδωσαν.

Στην ActionAid πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους και προσπαθούμε να τους δώσουμε τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει. Τους ενθαρρύνουμε να εκφράζουν την άποψή τους, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να γίνονται ενεργοί πολίτες που κινητοποιούνται, διεκδικούν και τελικά δημιουργούν τον κόσμο που ονειρεύονται, με γνώμονα την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια.

Ruth McDowall/ ActionAid

Νέοι και νέες διεκδικούν την αλλαγή

Τα έσοδα από τους φόρους που εισπράττει το κράτος θα έπρεπε να δαπανούνται στην εκπαίδευση και στη συντήρηση του οδικού δικτύου, γιατί όταν δεν υπάρχουν δρόμοι δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ρεύμα, ούτε νερό, επηρεάζονται τα πάντα. Όταν οι εταιρείες, λοιπόν, φοροδιαφεύγουν, εμείς είμαστε που στερούμαστε πράγματα. Εμείς οι νέοι πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Η Miriam είναι φοιτήτρια και ζει στη Νιγηρία. Είναι, επίσης, μέλος των Activista, δηλαδή της ομάδας νέων της ActionAid.

Tom Saater/ ActionAid

Νέοι και νέες διεκδικούν την αλλαγή

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία για να προστατευτούμε οι ίδιοι και οι άνθρωποι γύρω μας. Οπότε πηγαίνουμε στην κοινότητα και ενημερώνουμε τους κατοίκους για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού, δείχνουμε στα μικρά παιδιά πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους, ετοιμάζουμε πακέτα με μάσκες, θερμόμετρα, αντισηπτικά και τα μοιράζουμε στους κατοίκους, ιδίως σε αυτούς που ζουν σε απομονωμένα μέρη. Παράλληλα, βοηθούμε να είναι η κοινότητά μας καθαρή: καθαρίζουμε δρόμους, αυλές, πηγές νερού.

Η 18χρονη Janaki και 24 άλλοι νέοι και νέες από το Νεπάλ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν στην πρόληψη του κορωνοϊού, με τη στήριξή μας.

Narendra BK/ ActionAid

Νέοι και νέες διεκδικούν την αλλαγή

Υπάρχουν δυσκολίες, όταν είσαι εθελοντής, αλλά πιστεύω ότι είναι αυτού του είδους οι δυσκολίες που μπορείς να τις θεωρήσεις ως καλά εμπόδια, δηλαδή αυτού του είδους τα εμπόδια μέσα από τα οποία μπορείς να μάθεις και αφού τα ξεπεράσεις, θα είσαι έτοιμος να δώσεις και παραπάνω από αυτά που έδινες πριν. Αυτό που νιώθω περισσότερο μέσα μου είναι πως o εθελοντισμός είναι ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο συναίσθημα αγάπης.

Η Κλέλια είναι εθελόντρια της ActionAid και μας βοηθάει να διεκπεραιώσουμε διοικητικές εργασίες.

ActionAid

Έλα μαζί μας

Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

Στο Κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη, νέοι και νέες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να δικτυωθούν και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, φέρνοντας τελικά την αλλαγή που θέλουν στην πόλη τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προγράμματα εθελοντισμού

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται ακόμα και με μικρές, καθημερινές πράξεις αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης. Αν κι εσύ ονειρεύεσαι έναν δικαιότερο κόσμο και θέλεις να συμβάλλεις σε αυτόν, ενημερώσου για τα εθελοντικά προγράμματά μας στην Ελλάδα και τον κόσμο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ