Το κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

Στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη προωθούμε την απασχολησιμότητα και την ουσιαστική συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης, μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού. Στόχος είναι μέσα από τις δράσεις μας να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των νέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε μία βιώσιμη πόλη. Οι δράσεις μας: 

SKG in action

Actionaid SKG In Action 09 2020 WEBSITE800 500X375

Η πρώτη δράση του Κέντρου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020, παρά τις συνθήκες εγκλεισμού που επικρατούσαν στη χώρα. αποδεικνύοντας τη δύναμη των νέων από 18 έως 30 ετών να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης τους. Στη διήμερη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη και την ομάδα της Youthnest, περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες σχημάτισαν 18 ομάδες και υπέβαλαν τις προτάσεις τους για αλλαγές που θέλουν να δουν σε τοπικό επίπεδο, στους τομείς της προσβασιμότητας, του περιβάλλοντος και των τεχνών. 

Comic Ν’ Play 

FB Highlightedimage 1200X717

H 19η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play, υλοποιήθηκε με την υποστήριξή μας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CIAK MigrACTION! για την ανάδειξη της συμβολής της μετανάστευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, γεγονός που την καθιστά τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στη χώρα μας.

Mural Arts Workshop 

Mural Arts 800Χ600

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε νέους και νέες από 18 έως 30 ετών, που ζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης (καλλιτέχνες και μη), θέλουν να φέρουν αλλαγές μέσω της τέχνης και αναζητούν ιδέες, τρόπους και τεχνικές καλλιτεχνικής παρέμβασης. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και μέσω των mural arts να φέρουν την τέχνη στον δημόσιο χώρο. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, έμπειροι επαγγελματίες και youth leaders θα συνεργαστούν με τους συμμετέχοντες/-ουσες για την δημιουργία ενός mural στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  

Το εργαστήρι Mural Arts διοργανώνουμε από κοινού με το Ινστιτούτο Mural Arts (Philadelphia) και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Info days για την απασχολησιμότητα στη Θεσσαλονίκη 

CCT Info Day 02 800X600px

Στην ActionAid υλοποιούμε Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας (JobReadinessScheme), με στόχο να ενισχύσουμε τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις ικανότητες εύρεσης και διατήρησης εργασίας σε νέους και νέες 18-30 ετών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια πρωτοβουλία που προετοιμάζει τους νέους και τις νέες της πόλης για την αγορά εργασίας. Η δράση πραγματοποιείται σε κύκλους, διάρκειας δύο μηνών. Κάθε κύκλος απευθύνεται σε ομάδες 12 με 15 νέων, οι οποίοι είτε επιθυμούν να απασχοληθούν στον ίδιο κλάδο είτε διαμένουν και εργάζονται στην ίδια περιοχή. Πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, κοινωνικές επιστήμες, εξυπηρέτηση πελατών, λιανικό εμπόριο και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας είναι μερικοί από τους επαγγελματικούς κλάδους που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας, το οποίο πραγματοποιούμε στη Θεσσαλονίκη.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη; Ακολούθησέ μας στο Facebook: ActionAid Hellas Youth ή στείλε μας email στο: thessaloniki@actionaid.org.   


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!