Γίνε Εθελοντής

Γίνε εθελοντής

Στην ActionAid γνωρίζουμε καλά πως μεγάλες αλλαγές έρχονται και με μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης. Αν κι εσύ ονειρεύεσαι έναν δικαιότερο κόσμο και θέλεις να γίνεις ενεργό μέλος της αλλαγής, έλα στην ομάδα των εθελοντών μας!

Κάθε ταλέντο, γνώση και κυρίως πρόθεση βρίσκει πάντα μία θέση σε εθελοντικές εργασίες στο γραφείο μας, στο Επίκεντρο και σε εκδηλώσεις. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μας στηρίζουν ήδη προσφέροντας το χρόνο τους και μας βοηθούν να χτίσουμε έναν παγκόσμιο χάρτη αλληλεγγύης. Αν θέλεις κι εσύ να ενταχθείς στη μεγάλη οικογένεια της ActionAid, στείλε μας την αίτησή σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατό!

Να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν «μικρές» εθελοντικές πράξεις. Η αλληλεγγύη μετριέται μόνο με τα ισχυρά μας «θέλω» και τη συλλογική προσπάθειά μας να κάνουμε τον κόσμο δικαιότερο για όλους μας.

Ευχαριστούμε πολύ όσους μας στέλνετε αιτήματα εθελοντισμού. Η πανδημία του Covid-19 μας ανάγκασε να προσαρμόσουμε το εθελοντικό μας πρόγραμμα και να βάλουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων. Γι’ αυτό το λόγο, θα θέλαμε να ζητήσουμε την υπομονή σας αναφορικά με την ανταπόκρισή μας στις αιτήσεις σας και να σας ευχαριστήσουμε ξανά για την κατανόηση και την πρόθεσή σας να στηρίξετε το έργο της οργάνωσης σε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 • Ελίνα, Εκπαιδευτικός τομέας

  Αν ο εθελοντισμός ήταν αντικείμενο θα ήταν ένα μαγικό ραβδί, γιατί έχει τη δυνατότητα να αλλάξει μαγικά ανθρώπους και καταστάσεις. Αν ήταν τραγούδι νομίζω θα ήταν το «we are the world», γιατί εκφράζει τη συλλογικότητα, τη διαφορετικότητα και την αλλαγή. Εκφράζει όλα τα μηνύματα της ανθρωπότητας που θέλουμε να περάσουμε μέσω του εθελοντισμού, δηλαδή την παγκόσμια ειρήνη και την αλληλεγγύη. • Πάνος, Οικονομικό τμήμα, Εκδηλώσεις

  Αν ο εθελοντισμός ήταν αντικείμενο, θα ήταν τα κλειδιά του σπιτιού μου που τα έχω πάντα πάνω μου. Ο εθελοντισμός ανοίγει πολλές πόρτες, τόσο για εμένα που είμαι εθελοντής, όσο και για τους άλλους τους οποίους βοηθώ. Ουσιαστικά κάνω πράξη αυτό που έλεγε ο Γκάντι: «Be the change you want to see in the world» («Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»), γιατί θεωρώ πως αν ο καθένας κάνει κάτι από λίγο, βάζει ένα λιθαράκι, θα πετύχουμε κάτι όλοι μαζί για τους επόμενους. • Κλειώ, Συμβουλευτική Εργασίας, Επίκεντρο, Εκδηλώσεις

  Αν ο εθελοντισμός ήταν φαγητό θα ήταν πίτσα γιατί παρόλο που είναι κομμένη σε πολλά κομμάτια, μπορούν να τη μοιραστούν όλοι μαζί και προσφέρει την ίδια απόλαυση σε όλους. Όταν έγινα εθελόντρια, ένιωσα ουσιαστικά ότι ολοκληρώθηκε κάτι μέσα μου, ότι είχα βοηθήσει έναν άνθρωπο να καταφέρει κάτι στη ζωή του. Νομίζω είναι πολύ μεγάλη χαρά να βοηθάς. • Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός τομέας, Εκδηλώσεις

  Νομίζω ότι όταν είσαι εθελοντής αντιμετωπίζεις δυσκολίες, από την άποψη της ψυχικής σου δύναμης, γιατί υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που περνούν πολύ χειρότερες καταστάσεις στη ζωή τους από εσένα και αυτό πολλές φορές είναι πιθανό να μην το αντέχεις. Ωστόσο, συμμετέχοντας ως εθελόντρια στις δράσεις της ActionAid, ήμουν πολύ χαρούμενη γιατί συνέβαλα στη λύση και ένιωθα πάρα πολύ μέσα μου το «ευχαριστώ» που μου είπε μια κυρία για τη βοήθεια που της προσέφερα όλο αυτό το διάστημα.

 • Χρύσα, Συμβουλευτική Εργασίας

  Αν ο εθελοντισμός ήταν μουσικό όργανο θα ήταν άρπα, γιατί είναι κάτι το οποίο το αγκαλιάζεις για να παίξεις. Είναι φοβερή η αίσθηση του εθελοντισμού, δεν μπορείς να το καταλάβεις αρχικά και κυρίως δε φαντάζεσαι ότι μπαίνεις μέσα σε μία μεγάλη οικογένεια. Ο κύκλος, στον οποίο εντάσσεσαι, είναι ένας πάρα πολύ ζεστός κύκλος.

 • Μαρκέλλα, Μοντέρνος χορός στο Επίκεντρο, Εκδηλώσεις

  Αν ο εθελοντισμός ήταν φαγητό θα ήταν μακαρόνια με κιμά γιατί είναι το φαγητό της μαμάς. Αν ήταν λουλούδι, θα ήταν γιασεμί γιατί η μυρωδιά του κατακλύζει τον κόσμο και αν ήταν ζώο θα ήταν σκύλος, γιατί είναι φιλικός, ζεστός, τρυφερός. Ήρθα στο Επίκεντρο γιατί ήθελα να δώσω στα παιδιά την ευκαιρία να περάσουν όμορφα χορεύοντας, παίζοντας και γελώντας. Πέρασα υπέροχα και έφυγα πιο χαρούμενη!

 • Όλγα, Γραφιστική, Εκδηλώσεις

  Αν ο εθελοντισμός ήταν βιβλίο, θα ήταν ένα διαδραστικό βιβλίο στο οποίο ανοίγεις πόρτες, τραβάς συρταράκια και ξεδιπλώνεις τις σελίδες, γιατί μέσω του εθελοντισμού ανακαλύπτεις πράγματα τόσο για σένα, όσο και για τον κόσμο γύρω σου. Μέσω του εθελοντισμού νιώθω πιο χρήσιμη και μπορώ να προσφέρω κι εγώ ό,τι μπορώ σε άλλους ανθρώπους που ίσως δεν είχαν την τύχη που έχω εγώ.

 • Κλέλια, Διοικητικές Εργασίες, Εκδηλώσεις

  Υπάρχουν δυσκολίες, όταν είσαι εθελοντής, αλλά πιστεύω ότι είναι αυτού του είδους οι δυσκολίες που μπορείς να τις θεωρήσεις ως καλά εμπόδια, δηλαδή αυτού του είδους τα εμπόδια μέσα από τα οποία μπορείς να μάθεις και αφού τα ξεπεράσεις, θα είσαι έτοιμος να δώσεις και παραπάνω από αυτά που έδινες πριν. Αυτό που νιώθω περισσότερο μέσα μου είναι πως o εθελοντισμός είναι ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο συναίσθημα αγάπης.

 • Αρετή, Μουσικοκινητική στο Επίκεντρο, Εκδηλώσεις

  Αν ο εθελοντισμός ήταν λέξη, πιστεύω θα ήταν η λέξη πρωτοβουλία, γιατί παίρνεις την πρωτοβουλία να κάνεις κάτι πολύ καλό για τον εαυτό σου και για τους άλλους και να αλλάξεις με αυτό τον τρόπο τη ζωή σου. Νομίζω η πιο δυνατή εθελοντική μου εμπειρία ήταν στον Μαραθώνιο, γιατί υπήρχαν υπερβολικά πολλοί εθελοντές και υπήρχε πάρα πολύ ωραίο κλίμα, πολύ ευχάριστο, όλοι με ένα χαμόγελο, όλοι να βοηθήσουνε και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι αυτό που κάνεις είναι συλλογικό, το κάνουν άλλοι τόσοι και υπάρχει προσπάθεια.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!