Το 2014 μαζί σας
05.01.2015

Το 2014 μαζί σας

Το 2014 ήταν άλλη μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατά την οποία χάρη στη δική σας υποστήριξη και τη σκληρή δουλειά των εθελοντών και των εργαζομένων μας καταφέραμε να διευρύνουμε το έργο και την αποτελεσματικότητά μας επιτυγχάνοντας περισσότερα με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Σε μια περίοδο όπου στη χώρα μας θεμελιώδεις αξίες απειλούνται ή τίθενται υπό αμφισβήτηση, με τη δικής σας φωνή πήραμε θέση για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ή η πρόσβαση στο σχολείο των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Πήραμε επίσης θέση για την κατάφωρη αδικία που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας στην Παλαιστίνη και γίναμε το πρώτο γραφείο στην ActionAid που ξεκίνησε Aναδοχή Παιδιού στην Δυτική Όχθη χτίζοντας γέφυρες αλληλεγγύης των παιδιών και των οικογενειών τους εκεί με 1500 Έλληνες Αναδόχους.

Διευρύναμε ακόμη τα κανάλια και τους τρόπους επικοινωνίας μας και κινητοποιήσαμε χιλιάδες ανθρώπους να υψώσουν τη φωνή τους για ένα δικαιότερο κόσμο, όπως για παράδειγμα στις εκστρατείες μας για την αρπαγή γης στην Καμπότζη και τη Σενεγάλη. Η σελίδα μας στο facebook έχει πλέον ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες φίλους και το κατάστημα που ανοίξαμε στη Βεΐκου 2, στο Κουκάκι, αποκτά καθημερινά νέους επισκέπτες και λειτουργεί όχι μόνο ως ένα εργαλείο για αύξηση των εσόδων, αλλά και ως ένα σημείο συνάντησης και διαλόγου με την κοινωνία.

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες για στιγμές που σφράγισαν την ActionAid Ελλάς τη χρονιά που πέρασε, επιλέγω να κλείσω όμως με τα λόγια μιας Αναδόχου που επιστρέφοντας το Δεκέμβριο από το εθελοντικό ταξίδι στο Μπαγκλαντές μου είπε: «Μετά από αυτό που είδα και βίωσα εκεί δεν χρειάζομαι πια άλλα ταξίδια, δεν χρειάζομαι να δω ή να διαβάσω κάτι άλλο. Ξέρω απλά ότι θα υποστηρίζω την ActionAid για όσο υπάρχει!»

Εύχομαι το 2015 να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, ΜΑΖΙ!

 

Φιλικά,

Γεράσιμος Κουβαράς

Γενικός Διευθυντής ActionAid Ελλάς


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!