Σιέρα Λεόνε: Πλημμύρες και πρωτοφανείς κατολισθήσεις
17.08.2017

Σιέρα Λεόνε: Πλημμύρες και πρωτοφανείς κατολισθήσεις

Πρωτοφανείς πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες μέρες. Mέχρι στιγμής περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.500 αγνοούνται, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα. Οι πιο σοβαρές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί γύρω από την πρωτεύουσα Φρίταουν, όπου οι συνεχιζόμενες βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθούν πολλά σπίτια και πολλές καλλιέργειες από τόνους λάσπης.  Ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καταστραφεί ξεπερνά τις 3.000.

Η ActionAid βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους ανθρώπους που έχουν πληγεί, δίνοντας έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 5 ετών, που είναι στην πιο ευάλωτη θέση. Φροντίζει να διασφαλίσει προσωρινή στέγη για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους, τρόφιμα, καθαρό νερό, κλινοσκεπάσματα, λάμπες, μπαταρίες, μαγειρικά σκεύη και ζεστά ρούχα. Παρέχουμε επίσης πακέτα με είδη υγιεινής για τις γυναίκες και τα κορίτσια και φροντίζουμε στην πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών που μεταδίδονται με νερό, τα οποία αποτελούν πάντα μια ανησυχία μετά από ανθρωπιστικές καταστροφές όπως οι πλημμύρες. Μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει πάνω από 271 οικογένειες και παραμένουμε εκεί. 

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ActionAid για επείγουσες καταστάσεις, Richard Miller, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κατάσταση να χειροτερέψει, καθώς αναμένεται οι βροχές να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με κίνδυνο να προκληθούν εκ νέου κατολισθήσεις.

Μολονότι, οι κοινότητες που στηρίζονται από Έλληνες Αναδόχους έχουν πληγεί και γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια και τη σοδειά τους, έχουμε επιβεβαιώσει ότι όλα τα παιδιά και οι οικογένειές τους είναι καλά στην υγεία τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και την αλληλεγγύη που δείχνετε στους ανθρώπους εκεί. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την ενημέρωση που λαμβάνουμε από τους συναδέλφους μας στην Σιέρα Λεόνε.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!