Πώς μου εγγυάται η διαφάνεια στη διαχείριση;
15.04.2014

Πώς μου εγγυάται η διαφάνεια στη διαχείριση;

Στην ActionAid προτεραιότητά μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν και συνεχίζει να είναι η διαφάνεια των έργων μας. Η ActionAid λογοδοτεί συστηματικά για κάθε έργο και δράση που πραγματοποιεί και για κάθε ποσό που εισπράττει και διαθέτει σύμφωνα με τους πολύ αυστηρούς κανονισμούς της ActionAid International. Κάθε χρόνο η ActionAid Ελλάς ελέγχεται από ανεξάρτητη εταιρία ορκωτών λογιστών και κάθε δύο χρόνια από ελεγκτές της ActionAid International. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δημοσιοποιούνται στην Ετήσια Έκθεσή μας η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα μας. 


Η διαφάνεια των έργων και των ενεργειών μας, είναι ο λόγος που έχουμε ακόμα μαζί μας χιλιάδες υποστηρικτές που στηρίζουν οικονομικά την ActionAid από το 1998 και καθώς οι αυστηρότεροι κριτές μας είναι οι ίδιοι οι υποστηρικτές μας, επιδιώκουμε να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν από κοντά το έργο μας. Έτσι, κάθε χρόνο οργανώνουμε 2 ταξίδια υποστηρικτών και περίπου 100 υποστηρικτές μας ετησίως ταξιδεύουν ως τις κοινότητες δράσης μας και βλέπουν από κοντά τα έργα που χρηματοδοτεί η εισφορά τους. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το 2006, η ActionAid βραβεύτηκε για τη διαφάνειά της από τον οργανισμό One World Trust, ενώ συμμετέχουμε εθελοντικά και σε διεθνείς επιτροπές που ελέγχουν τον τρόπο διαχείρισης των πόρων και την αποτελεσματικότητα των έργων της οργάνωσης.

Σε ότι αφορά την κρατική χρηματοδότηση και το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ που ξέσπασε πρόσφατα, οι δράσεις της ActionAid χρηματοδοτούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους Έλληνες πολίτες. Η αδιαφάνεια και μη νομιμότητα των σκοπών κάποιων οργανώσεων δεν μπορεί να οδηγήσει στην συνολική καταδίκη όλων μας. Μπορείτε να δείτε την δημόσια, σχετική ανακοίνωση των ActionAid, Greenpeace και WWF εδώ.
 
Το 2013 το 96,9% των εσόδων μας προήλθε από πολίτες, από ανθρώπους σαν κι εσάς και το υπόλοιπο 3,1% των εσόδων προήλθε από ιδρύματα, εταιρείες και αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ότι αφορά τα περασμένα χρόνια, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της ActionAid, τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης δεν ξεπέρασαν ποτέ το 2% των εσόδων του εκάστοτε έτους.

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!