Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Εκδήλωση στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου
13.06.2017

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Εκδήλωση στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η ActionAid και 14 ακόμα οργανώσεις καλούμε στην εκδήλωση «ΜΑΖΙ» Αθηναίους, πρόσφυγες και μετανάστες σε μία ανοιχτή συζήτηση για τη ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα, για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.30 στο Καφέ του Κήπου του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, στάση μετρό Σύνταγμα) με ελεύθερη είσοδο. 

IMG_9103

Η επόμενη ημέρα, αυτή της ένταξης, οι δυσκολίες, αλλά και η ελπίδα που την συνοδεύουνθα εξιστορηθούν από τους ίδιους τους πρόσφυγες. Θα ακούσουμε με τη βοήθεια μεταφραστών τις εμπειρίες τους από την περίοδο διαμονής τους στην Ελλάδα σχετικά με  την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση, αλλά καιτις συνθήκες σχετικά με την εύρεση στέγης και εργασίας. 

Οι ίδιοι θα περιγράψουν ακόμα τις καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετείχαν όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας, όπως η θεατρική παράσταση που δημιούργησαν με την ActionAid,πρωτοβουλίες που τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουν το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής τους. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης από την Εφημερίδα των Συντακτών και θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης. 

Η εκδήλωση «ΜΑΖΙ» θα κλείσει με προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τη δράση των οργανώσεων κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, καθώς και με παραδοσιακή μουσική από προσφυγικές κοινότητες. 

Οι οργανώσεις:

Xx

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!