Ο Αντώνης Κανάκης μαζί με την ActionAid στην Αφρική
19.03.2013

Ο Αντώνης Κανάκης μαζί με την ActionAid στην Αφρική

Μια ολόκληρη εβδομάδα, τον Οκτώβριο του 2012, έζησε ο Αντώνης Κανάκης, μαζί με τους πολύ φτωχούς κατοίκους του χωριού Φέγκεχουν στη Σιέρρα Λεόνε, πραγματοποιώντας «βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» με την ομάδα της ActionAid. Το χωριό Φέγκεχουν, όπου ανήκει στην κοινότητα Μπο της ActionAid, είναι από τις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου, όπου οι οικογένειες ζουν σε λασποκαλύβες με αχυρένιες στέγες, χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό. Τις εμπειρίες του καθώς και τις επισκέψεις του σε έργα και προγράμματα που στηρίζονται από το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid στην περιοχή, αποτυπώνει o Αντώνης Κανάκης σε ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, τα έσοδα από την παραγωγή του οποίου θα προσφέρει στην ActionAid.

 

 

«Για μένα ήταν ένα ταξίδι και ένα μάθημα ζωής που επιθυμώ να το μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ. Για το ντοκιμαντέρ αυτό δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικό αποτέλεσμα. Έχω φέρει μαζί μου εμπειρίες και δυνατές εικόνες. Αφηγηματικά και βέβαια μαζί με δυνατές μουσικές, έβαλα τα δυνατά μου για να μεταφέρω αυτό που έζησα. Θα μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, περιπτώσεις που στην Αφρική κάθε άλλο παρά λίγες δεν είναι, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα, στις συνθήκες φτώχειας δηλαδή υπό τις οποίες ζουν καθημερινά πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ έχει κινηματογραφηθεί σε high definition, αλλά αυτό που σίγουρα είναι σε high definition είναι τα συναισθήματα που μεταφέρει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ActionAid για την τιμή, την ευκαιρία και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε» δήλωσε ο Αντώνης Κανάκης.

Antonis Kanakis © Sierra Leone 2012, Vicky Markolefa/ActionAid

«Από την πρώτη στιγμή που προτείναμε στον Αντώνη τη συγκεκριμένη δράση εκείνος ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη στήριξή του, για το σεβασμό που έδειξε στους κατοίκους του Φέγκεχουν, την ειλικρινή κατανόηση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και την ελπίδα που τους έδωσε. Ο Αντώνης έγινε μέρος της λύσης αποφασίζοντας να προβάλλει το ντοκιμαντέρ της εμπειρίας του, δείχνοντας το δρόμο σε όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν» δήλωσε η Νάταλι Βαλάκη, Διευθύντρια Προγραμμάτων της ActionAid Ελλάς.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί σε αποκλειστικότητα στον AΝΤ1 την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 22.15.
Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 15 χρόνων λειτουργίας του ελληνικού γραφείου της ActionAid. 

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κείμενα-Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Κανάκης, Κινηματογράφηση-Διεύθυνση φωτογραφίας: Λεωνίδας Πανονίδης - Φώτης Ζυγούρης, Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης - Χάρης Κατσουλιέρης, 
Παραγωγή: Tony Productions. 

© Sierra Leone 2012, Vicky Markolefa/ActionAid


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!