Νέα πλατφόρμα για να μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον κορωνοϊό
16.04.2020

Νέα πλατφόρμα για να μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Covid 19Greece .Help _1200x 628px _Press Release _supported -by -AA

Στην εποχή της πανδημίας, έχουμε ο ένας τον άλλο. Μπες στη νέα συμμετοχική πλατφόρμα Covid19Greece.Help, διάβασε διασταυρωμένες χρήσιμες πληροφορίες και ανέβασε κι εσύ πρωτοβουλίες που οργανώνονται στην περιοχή σου. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από εθελοντές της ActionAid, με την υποστήριξη ακτιβιστών προγραμματιστών από την Ιταλία, για να μπορέσουμε όλες και όλοι να μοιραζόμαστε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

Στο Covid19Greece.Help συλλέγονται και διασταυρώνονται πληροφορίες που στέλνουν οι πολίτες, οπότε σε προσκαλούμε να συμμετέχεις κι εσύ. Μπες στην πλατφόρμα για να διαβάσεις για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται για τις επιπτώσεις του Covid-19, φορείς που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη, ανακοινώσεις και υπηρεσίες Δημοσίου, φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και άλλες εταιρείες που κάνουν διανομές κατ’ οίκον, φορείς που χρειάζονται ή προσφέρουν υποστήριξη σε είδος ή σε χρήματα, καθώς και μια σειρά χρήσιμων συνδέσμων για δραστηριότητες στο σπίτι την περίοδο της καραντίνας (δημιουργική απασχόληση για παιδιά, εκπαίδευση από απόσταση, ψυχαγωγία, καλές ειδήσεις). Όλες οι πληροφορίες είναι αναρτημένες με βάση την κατηγορία τους, αλλά και τη γεωγραφική τους τοποθεσία σ’ έναν συμμετοχικό χάρτη.

Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά όλες και όλους όσοι βλέπουν την πληροφορία ως κοινωνικό αγαθό και θέλουν να τη μοιράζονται για να φανούν χρήσιμοι και σε άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που βασίζεται σε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα, με πρότυπο τη σελίδα covid19italia.help και με την υποστήριξη της ομάδας ακτιβιστών προγραμματιστών emergenzeHack.

Αν και ζούμε τώρα απομονωμένοι, έχουμε πάντα ο ένας τον άλλο και μαζί είμαστε πιο δυνατοί!


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!