Ακραία ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής: H κατάσταση είναι κρίσιμη
17.02.2017

Ακραία ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής: H κατάσταση είναι κρίσιμη

Η έλλειψη βροχοπτώσεων στο Κέρας της Αφρικής (χερσόνησος της Ανατολικής Αφρικής) έχει επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση ξηρασίας που προκλήθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο του περασμένου έτους, και η περιοχή βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο υποσιτισμού. Επηρεάζονται πλέον σοβαρά πολλές από τις κοινότητες στις οποίες εργαζόμαστε, ειδικά στην Σομαλία και την Κένυα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας αναφέρει ότι κοντά στα 12 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Κένυα έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, καθώς οι οικογένειες έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τροφή και εισόδημα, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο χρέος, τα χαμηλά αποθέματα σε δημητριακά και σπόρους, τη λιγοστή υδάτινη και αγροτική  περιοχή για τα ζώα, με άμεσο αποτέλεσμα τη χαμηλή παραγωγή γάλακτος και κρέατος. Ειδικά στη Σομαλία, o ΟΗΕ προειδοποιεί ότι "η πείνα θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα σε ορισμένες από τις περιοχές που πλήττονται από ξηρασία." ενώ ο πρόεδρος της Κένυας έχει ήδη δηλώσει ότι η ξηρασία είναι μια εθνική καταστροφή.

Η ActionAid ήδη ανταποκρίνεται στην Σομαλία και την Κένυα με νερό, τροφή και είδη πρώτης ανάγκης και θα παραμείνει για όσο χρειαστεί.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!