Μπανγκλαντές 2014

Ταξίδι αλληλεγγύης στo Μπαγκλαντές 2014

Το Νοέμβριο του 2014 ξεκινήσαμε το ταξίδι στη Γκαϊμπάντα του Μπαγκλαντές, μαζί με μία ομάδα 25 Αναδόχων της ActionAid. Η ομάδα απαρτιζόταν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, με ένα κοινό σκοπό, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία μέσα από την προσφορά.

Στόχος του ταξιδιού μας ήταν η κατασκευή ενός κτηρίου που θα συστέγαζε έναν γυναικείο συνεταιρισμό, έτσι ώστε να ενισχύσουμε το έργο μιας ομάδας γυναικών να προωθήσουν τα προϊόντα που φτιάχνουν στην τοπική αγορά.

Ο κεντρικός δρόμος της Γκαϊμπάντα, όπου χτίζαμε το κατάστημα, για το διάστημα που ήμασταν εκεί είχε γεμίσει από τραγούδια και γέλια των συμμετεχόντων στα οποία παρασέρναμε και τους ντόπιους. Τα μεσημέρια τρώγαμε με τις οικογένειες και παίρναμε μαθήματα αξιοπρέπειας και φιλοξενίας βλέποντας πώς μας καλωσόριζαν, και άνοιγαν τα μικρά, φτωχικά σπίτια τους προσφέροντάς μας φροντίδα και  ζεστασιά.

Τα απογεύματα επισκεπτόμασταν έργα της ActionAid. Είδαμε γυναίκες που πριν έρθουν σε επαφή με την ActionAid ήταν αναλφάβητες, τώρα να έχουν τον δικό τους συνεταιρισμό, να διαβάζουν, να γράφουν, να λένε όχι και να μην δέχονται καταπίεση. Είδαμε παιδιά ορφανά που έχουν βρει καταφύγιο στα Happy Homes της ActionAid, να είναι τόσο χαρούμενα που μας αγκάλιαζαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Επιστρέφοντας από αυτό το ταξίδι για ένα πράγμα δεν αναρωτιόμαστε πια. Η αλλαγή είναι δυνατή και μπορεί να την φέρει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ: Happy Ηomes.


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βίντεο

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!