ΑctionAid Hellas | Κένυα 2014

Ταξίδι αλληλεγγύης στην Κένυα 2014

40 Έλληνες και Κύπριοι Ανάδοχοι το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκαν με την ActioAid στην κοινότητα Κισούσε και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Παράγκα της Νότιας Κένυας, με σκοπό να βοηθήσουν στην επέκταση και ολοκλήρωση ενός συστήματος ύδρευσης.

Το Κισούσε είναι ημιάνυδρη περιοχή και δεν έχει επαρκή παροχή νερού για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της. Η ανεπάρκεια νερού έχει σαν αποτέλεσμα πολλές σοδιές να ξεραίνονται και οι άνθρωποι να μην έχουν επαρκή τροφή. 

Η ActionAid στηρίζει την περιοχή από τις αρχές του 2013 μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού και μέχρι αυτή τη στιγμή το δίκτυο νερού στην ευρύτερη περιοχή έχει έκταση 21χλμ με 5 "περίπτερα" απ’ όπου οι άνθρωποι προμηθεύονται νερό.

Το έργο της επέκτασης του νερού στο σχολείο καθώς και η δημιουργία ενός καινούργιου "περιπτέρου" νερού, που θα ανακούφιζε συνολικά 4500 κατοίκους, ήταν ένα αρκετά μεγάλο κίνητρο για στρωθούμε στην δουλειά! Δουλέψαμε με τους κατοίκους και μοιραστήκαμε μαζί την μαγική στιγμή όπου ο πρώτος μικρός μαθητής γέμισε το παγουρίνο του από τη δεξαμενή του σχολείου.

Δεν ήταν όμως η μοναδική μαγική στιγμή που ζήσαμε και μοιραστήκαμε με τους κατοίκους σε αυτές τις 6 μέρες. Μέσα στην απόλυτη και ακραία φτώχεια βιώσαμε μια ζεστή φιλοξενία από μέρους τους και στιγμές χαράς και πάθους για ζωή.

"Πρόθυμοι να σε υποδεχτούν και να σε φιλοξενήσουν, να σου ανοίξουν το σπίτι τους και να μοιραστούν μαζί σου τα λιγοστά που έχουν."

Μόνικα Χατζηφυλακτού, Κύπρος


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βίντεο

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!