Στήριξε τις Γυναίκες

Στήριξε τις Γυναίκες

Οι γυναίκες, από τη στιγμή που γεννιούνται, βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα. Τα κορίτσια είναι λιγότερο πιθανό να πάνε σχολείο σε σχέση με τα αγόρια αδέρφια τους. Παράλληλα, εκατομμύρια κορίτσια εξαναγκάζονται να παντρευτούν σε παιδική ηλικία με μεγαλύτερους άνδρες.  Οι γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχουν συνήθως λιγότερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική δύναμη και τους δίνονται λιγότερες ευκαιρίες.  Όλα αυτά τις φέρνουν αντιμέτωπες με κοινωνικές διακρίσεις, εκμετάλλευση και βία. Σε κάποιες χώρες η γέννηση κοριτσιού παραμένει ένα δυσάρεστο συμβάν για την οικογένεια.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Carousel 2

Τι κάνουμε:

Για εμάς στην ActionAid τα δικαιώματα και η ενδυνάμωση γυναικών και κοριτσιών αποτελούν σημαντικό μέρος της δουλειάς μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας. Αγωνιζόμαστε να καταργήσουμε πολιτικές, αντιλήψεις και πρακτικές που θέλουν τις γυναίκες να πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της αδικίας. Σε όλες τις χώρες δράσης μας, δημιουργούμε ομάδες γυναικών, όπου ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και στηρίζουν η μία την άλλη, ώστε να τα διεκδικούν. Επιπλέον, στηρίζουμε τις γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν εισόδημα και να είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Κινητοποιούμε την κοινωνία για να μειωθούν οι ανισότητες. Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας μας «Ποτέ και Πουθενά» για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, διενεργήσαμε μια μεγάλη πανελλαδική έρευνα για τη βία και παρενόχληση στην εργασία, τα αποτελέσματα της οποίας έφεραν στο φως το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας. Επίσης, εδώ και δυο χρόνια πιέζουμε ώστε η Σύμβαση για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία να γίνει πράξη. Συγκεντρώσαμε χιλιάδες υπογραφές, οργανώσαμε επικοινωνιακή καμπάνια, στείλαμε επιστολές και κάναμε θεσμικές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και δημοσιοποιήσαμε την έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

Όλα αυτά πραγματοποιούνται χάρη και στη δική σου στήριξη. Κάνε σήμερα μια δωρεά για να ενισχύσεις τη δράση μας. Με την οικονομική σου στήριξη δίνεις φωνή και δύναμη σε κάθε γυναίκα που το χρειάζεται. Γίνε εσύ η φωνή τους και η δύναμή τους! Υποστήριξέ τες τώρα!

Όραμά μας να μην υπάρξει άλλη γυναίκα που να μην γνωρίζει ή να μην διεκδικεί τα δικαιώματά της! Βοήθησέ μας και εσύ σε αυτό.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Women Photo


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!