Έκκληση για την Καρδίτσα

Έκκληση για την Καρδίτσα

Οι πληγέντες της Καρδίτσας σε χρειάζονται ακόμα!

Τα σημάδια της καταστροφής που πέρασε από την πόλη της Καρδίτσας μήνες μετά είναι ακόμα νωπά. Οι κάτοικοι, που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, προσπαθούν τώρα να προσαρμοστούν στις νέες δύσκολες  συνθήκες και να ξαναχτίσουν όσα είχαν αποκτήσει με τους κόπους μιας ζωής.  Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι ίδιοι οι άνθρωποι μας είπαν ότι χρειάζονται από όποιον επιθυμεί να τους στηρίξει είναι το λάδι, κάτι τόσο απλό, αλλά τόσο σημαντικό.

Για ακόμα  μια φορά σε χρειαζόμαστε δίπλα μας. Συνήθως, σε οποιαδήποτε κρίση, τις πρώτες ημέρες οι πληγέντες κατακλύζονται από τη βοήθεια, τη στήριξη και την αγάπη όλων μας, κάτι που είναι άκρως σημαντικό. Τι γίνεται όμως όταν οι μήνες περνούν και κάποιες πληγές δεν έχουν κλείσει ακόμη; Εμείς θα είμαστε εκεί!

Ποιά είναι η κατάσταση: 

Οι καταστροφές από την σφοδρή κακοκαιρία στην Καρδίτσα τον φετινό Σεπτέμβρη δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη και οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Δήμο Καρδίτσας και το Κέντρο Γυναικών, μπορέσαμε να κατανοήσουμε πλήρως το μέγεθος του προβλήματος. Κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε ένα βράδυ, 3.000 οικογένειες επλήγησαν, 12.500 ζώα πνίγηκαν, 22.000 κατεστραμμένες κυψέλες και πάνω από 350.000 στρέμματα όλων των καλλιεργειών πλημμυρισμένα. Οι κάτοικοι χρειάζονται τη στήριξή μας, αφού στερούνται ακόμη και τα βασικά. Ανταποκριθήκαμε στην έκκλησή τους για παροχή ελαιόλαδου  και τώρα θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταπόκρισή μας, ζητώντας και τη βοήθειά σου.

Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να τους παραδώσουμε 150 δοχεία λάδι, 5 λίτρων το καθένα. Η διανομή σε ευάλωτες οικογένειες και ηλικιωμένους ξεκίνησε την παραμονή των Χριστουγέννων με σκοπό να ενισχύσει το τραπέζι κάθε οικογένειας. Η χαρά στα πρόσωπά τους μάς δίνει ελπίδα και μας παρακινεί να συνεχίζουμε, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας. 

Δες εδώ την ευχαριστήρια επιστολή από το δήμο Καρδίτσας. 

Η δράση μας στην Καρδίτσα δεν έχει τελειώσει! Οι συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθεια μας. 

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Πως μπορείς να βοηθήσεις: 

Με τη δωρεά σου θα στηρίξουμε τις 3.000 οικογένειες που έχουν καταγραφεί ως πληγείσες σε όλο τον Νομό Καρδίτσας, θα αγοράσουμε λάδι και η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω του Δήμου Καρδίτσας.

 

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

 Viber Image 2020 12 17 12 43 01


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!