Έκτακτη Έκκληση: Εκρήξεις στη Βηρυτό

Έκτακτη Έκκληση: Εκρήξεις στη Βηρυτό

Οι ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρη την πόλη κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους, τραυματίζοντας χιλιάδες και αφήνοντας άστεγους εκατοντάδες χιλιάδες. Μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου ισοπεδώθηκε και κεντρικά νοσοκομεία υπέστησαν σοβαρές ζημιές δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ανταπόκριση στην εκτεταμένη κρίση. Μια ολόκληρη χώρα βιώνει μία πρωτόγνωρη καταστροφή…

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Newshutterstock 1790187977

Τι κάνουμε:

Στην ActionAid ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή για να στηρίξουμε οικογένειες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, μάσκες και στέγη. Μαζί με τοπικούς συνεργάτες στηρίζουμε κυρίως  τα κορίτσια και τις γυναίκες, που συνήθως μετά από μια καταστροφή είναι τα πιο ευάλωτα θύματα.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Newshutterstock 1790982932

Γιατί πρέπει να βοηθήσεις:

Οι μισοί κάτοικοι του Λιβάνου ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι εκρήξεις ήρθαν να προστεθούν σε μια κατάσταση κρίσης που βιώνει η χώρα εδώ και χρόνια: προσφυγικό, κατεστραμμένη οικονομία και πανδημία.

Επιπλέον τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν, καθώς φυλάσσονταν σε αποθήκη που βρισκόταν δίπλα στο σημείο της έκρηξης γεγονός που μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας  επικείμενης επισιτιστικής κρίσης.

Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!