Γινε Ανάδοχος | Ταξίδι Immersion στην Κένυα

Ταξίδι Immersion στην Κένυα

Τον Ιούνιο του 2012 ταξιδέψαμε με 17 Έλληνες Αναδόχους στο χωριό Μισκουόνι της κοινότητας Κόνγκελαϊ, για να φιλοξενηθούμε στις καλύβες και να ζήσουμε για λίγες ημέρες την καθημερινότητα των κατοίκων.

Μετά από 14 ώρες δύσκολης διαδρομής από το Ναϊρόμπι, φτάσαμε βράδυ στο Μισκουόνι. Εκεί οι κάτοικοι μας περίμεναν γεμάτοι χαμόγελα για να μας πάνε στο «σπίτι» τους. Φυσικά, κανείς από εμάς δεν φανταζόταν ότι θα κοιμόμασταν σε μια καλύβα 2 επί 3 μέτρα με άλλους 3 ενήλικες, 4 παιδιά, κατσίκες και κότες. Κανείς μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά από μια μέρα σκληρής χειρωνακτικής δουλειάς στα χωράφια, θα περπατούσαμε 5 χιλιόμετρα για να φτάσουμε σε ένα ξερό ποτάμι για να σκάψουμε ένα λάκκο 1 μέτρου ώστε να βρούμε λίγο νερό. Κανείς μας δεν περίμενε ότι το μοναδικό γεύμα μέσα στην ημέρα θα ήταν το γάλα που αρμέγαμε από αποστεωμένες κατσίκες και ένα πιάτο ουγκάλι (καλαμποκάλευρο με νερό).

Τα πρωινά μας τα περνούσαμε μαζί με τις οικογένειες που μας φιλοξενούσαν, τα απογεύματα συμμετείχαμε σε έργα της ActionAid στην περιοχή. Μοιράσαμε δεξαμενές για τη συλλογή νερού, βοηθήσαμε στα προγράμματα σίτισης στα σχολεία και μιλήσαμε με τους κατοίκους για την απάνθρωπη πρακτική της κλειτοριδεκτομής.
 
Μας συγκλόνισε τόσο πολύ αυτό το ταξίδι που θελήσαμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, όσο ήταν δυνατό και με τους υπόλοιπους Αναδόχους. Έτσι, επιστρέφοντας, οργανώσαμε μία τριήμερη βιωματική έκθεση στην «Τεχνόπολις» τους Δήμου Αθηναίων με τίτλο: «Μπες στη Θέση μου». 2000 άτομα περίπου, μεταφέρθηκαν βιωματικά για 20 λεπτά στο Μισκουόνι της Κένυας και κατάλαβαν τι σημαίνει να επιβιώνεις με λιγοστό φαγητό και πόσο δύσκολο είναι να περνάς τη μέρα σου με ελάχιστο νερό.

Αυτό που σίγουρα κανείς μας δεν θα ξεχάσει από αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι, είναι ότι όσο δύσκολες και αν ήταν αυτές οι 6 ημέρες για εμάς, για τους κατοίκους του Μισκουόνι είναι ολόκληρη η ζωή τους!
Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!