ActionAid Hellas | Ταξίδια Αλληλεγγύης| Αναδοχή Παιδιού

Ταξίδια Αλληλεγγύης

Ενημέρωση

Τα αγαπημένα σε όλους σας και όλους μας Ταξίδια Αλληλεγγύης παίρνουν για φέτος αναγκαστική αναβολή λόγω του γνωστού θέματος της πανδημίας Covid-19, της οποίας οι συνέπειες πλήττουν μεγάλο μέρος του πλανήτη μας.

Καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε πρώτα από όλα την υγεία και τη μηδενική έκθεση σε οποιοδήποτε ρίσκοτων ευάλωτων ομάδων που επισκεπτόμαστε στα ταξίδια αυτά, δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η πρόβλεψη για το πότε θα ταξιδέψουμε ξανά μαζί.  Θα γνωρίζετε ότι επισκεπτόμαστε κοινότητες στις οποίες η ActionAid έχει προγράμματα, άρα μιλάμε για τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες τοποθεσίες, με πληθυσμούς ευάλωτους σε πολλά επίπεδα, με βασικότερο για την επιβίωση την έλλειψη πρόσβασης σε υποδομές υγείας για πρόληψη, προστασία ή και θεραπεία/νοσηλεία. Είναι λοιπόν ευθύνη μας να προστατέψουμε αυτές τις ομάδες και μην τις υποβάλλουμε σε κάνεναν επιπρόσθετο κίνδυνο. Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο ακριβώς θέλετε κι εσείς για τους ανθρώπους για τους οποίους δουλεύουμε, τους οποίους εσείς εξακολουθείτε να στηρίζετε με τόση αγάπη, σε τόσο δύσκολες εποχές. Είναι επίσης ευθύνη μας να προστατέψουμε και την ομάδα που θα ταξιδέψει, καθώς η ασφάλεια όλων των μερών σε ένα τέτοιο ταξίδι, είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα.

Όμως, η αλληλεγγύη δε σταματά, ούτε αναβάλλεται, όπως ούτε και τα ταξίδια του μυαλού μας! Είναι λοιπόν, μια περίοδος ανασυγκρότησης και ενδοσκόπησης, μια περίοδος απολογισμού αλλά και εορτασμού! Φέτος, μέσα στην παράξενη αυτή συγκυρία, γιορτάζουμε τα 10 χρόνια ταξίδια αλληλεγγύης και είναι μια φανταστική ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω, να θυμηθούμε και να συγκινηθούμε, να αξιολογήσουμε και να νιώσουμε περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει μέσω των ταξιδιών, και να το γιορτάσουμε με πολλές εκπλήξεις που θα δείτε σύντομα και ελπίζουμε να απολαύσετε! Και θα είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε, να στηρίξουμε αλλά και να συναποφασίσουμε και άλλες πράξεις αλληλεγγύης (από κοντά ή και από μακριά) καθώς η αλληλεγγύη δεν περιορίζεται σε ένα μόνο μακρινό ταξίδι στον κόσμο αλλά σε όλες τις πλευρές και πτυχές της καθημερινότητας όλων μας!

Οπότε, μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις! Με την έμπνευση που μας έχετε δώσει και εξακολουθείτε να μας δίνετε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μας γεμίζετε δύναμη για να συνεχίζουμε τα «ταξίδια»! Με όλους τους τρόπους!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Τμήμα Υποστηρικτών / ActionAid Hellas

---

Θέλεις να προσφέρεις; Είσαι έτοιμος για την πιο συγκλονιστική εβδομάδα της ζωής σου; Αν απαντάς ναι και στα δύο έλα μαζί μας!

Όλα τα ταξίδια αλληλεγγύης ξεκίνησαν από το ίδιο ερώτημα που εσείς οι ίδιοι μας θέσατε: «Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω;» 

Έτσι, το 2010 προσκαλέσαμε τους Αναδόχους να δηλώσουν συμμετοχή στο πρώτο ταξίδι της ActionAid Ελλάδας, στην Langobaya της Κένυας, μια περιοχή απομακρυσμένη και πληγμένη από την ξηρασία. Στόχος μας η κατασκευή ενός έργου ύδρευσης που θα ωφελούσε μία ομάδα οροθετικών Κενυατών. Το ταξίδι αυτό μας έμεινε αξέχαστο, καθώς εκτός από την επιτυχία του έργου, αναπτύχθηκαν πολύ ισχυροί δεσμοί μεταξύ των 40 Ελλήνων Αναδόχων και των κατοίκων που ένιωσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αγάπη των συμμετεχόντων. 

Από τότε, διοργανώνουμε 2-3 φορές το χρόνο αντίστοιχα ταξίδια, διάρκειας μιας εβδομάδας, στα οποία μπορεί να συμμετέχουν Ανάδοχοι της ActionAid που θέλουν να ζήσουν αυτήν τη μοναδική εμπειρία! Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένας στόχος, η βοήθεια στην ολοκλήρωση κάποιου έργου στην κοινότητα που επισκεπτόμαστε όπως το χτίσιμο σχολικών τάξεων, η κατασκευή έργου ύδρευσης κλπ.

Παρότι η ομάδα μένει στο κοντινότερο ξενοδοχείο της κοινότητας, για να μπορούμε να έχουμε κάποιες βασικές παροχές, περνάμε όλη την ημέρα μας στην κοινότητα μαζί με τους κατοίκους. Τα πρωινά χωριζόμαστε σε ομάδες και η κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα κομμάτι του έργου (π.χ. χτίσιμο, δημιουργία τσιμέντου, βάψιμο κλπ). Τα μεσημέρια μαγειρεύουμε και τρώμε μαζί με τους κατοίκους, ενώ τα απογεύματα επισκεπτόμαστε έργα της ActionAid στην περιοχή. 

Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτών των ταξιδιών είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Με την παρουσία μας δηλώνουμε ότι είμαστε εκεί, ότι δεν ζουν ξεχασμένοι στην απομακρυσμένη και ταλαιπωρημένη κοινότητα, όπου έτυχε να γεννηθούν. 

Επιστρέφοντας από τα ταξίδια, οι συμμετέχοντες στο ταξίδι αναλαμβάνουν δράση! Μεταδίδουν όσα έζησαν μιλώντας για την ActionAid στο ευρύ κοινό και μέσα ενημέρωσης, οργανώνουν εκδηλώσεις και διαδίδουν τα μηνύματα της ActionAid. Οι περισσότεροι όμως δεν σταματούν εκεί. Θέλουν να κάνουν και κάτι ακόμα. Έτσι, ένα πηγάδι στην Κένυα, ένα πρόγραμμα υπέρ των γυναικών στη Ρουάντα και μια αλεστική μηχανή στη Σιέρα Λεόνε έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από όσους πήραν μέρος στα ταξίδια.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βίντεο

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!