Θεατρική παράσταση γυναικών προσφύγων: To ταξίδι συνεχίζεται

Θεατρική παράσταση γυναικών προσφύγων: To ταξίδι συνεχίζεται

Δεκαπέντε γυναίκες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και η ActionAid σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Το Ταξίδι Συνεχίζεται…» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παράσταση έχει διάρκεια 35 λεπτά και δημιουργήθηκε από τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες, που ήθελαν να μιλήσουν έτσι για την εμπειρία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών προσφύγων της ActionAid, στη δομή του Σχιστού.

Οι γυναίκες δημιουργούν εικόνες δραματοποιώντας την ιστορία τους και με πολύ λίγα λόγια εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Η παράσταση είναι απολύτως κατανοητή και στα ελληνικά καθώς υπάρχει μετάφραση και έχει ήδη παρουσιαστεί με προσκλήσεις σε στενό κύκλο θεατών στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης».

Παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Φουαγιέ Α’, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «ΔΙΩΓΜΟΙ: ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ».

Κείμενα/αφήγηση στα Farsi: Mahdie Hosseini

Σκηνικά/ενδυματολογική επιμέλεια: Najmia Hosseini

Παίζουν: Mahdie Hosseini, Parastoo Hosseini, Fatima Hosseini, Samira Ghafouri, Najila Ghafouri, Madina Zafouri, Farangis Zafouri, Azar Mousavi, Arezoo Mousavi, Samira Karimi, Sara Karimi, Leila Reihani, Abita Azizi, Ali Reza Azizi

Το τραγούδι «Τζιβαέρι» ερμηνεύει ζωντανά  η Αθηνά Χιώτη (ευγενική συμμετοχή)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλιος Καλαθάς και Ντιάνα Καβέτσου

Δραματοποίηση και επιμέλεια κειμένων: Σέβη Παπαδοπούλου

Διερμηνεία, μετάφραση κειμένων από τα Farsi στα ελληνικά και αφήγηση: Sahnaz Nassery

Διερμηνεία: Zahra Misredry

Η ActionAid διεθνώς έχει δεκαετίες εμπειρίας στην πρώτη γραμμή των μεγαλύτερων ανθρωπιστικών κρίσεων και καταστροφών στον κόσμο. Από τον Οκτώβριο 2015, υλοποιούμε πρόγραμμα στήριξης των προσφύγων στη Λέσβο και από τον Μάιο στις δομές του Σχιστού και του Σκαραμαγκά, ενώ από το 2013, έχουμε στηρίξει 90.000 Σύρους πρόσφυγες με παρόμοια προγράμματα στο Λίβανο και την Ιορδανία.  

Κράτα το

Κράτα το