Σεισμοί στο Νεπάλ: Η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σεισμοί στο Νεπάλ: Η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η κατάσταση στο Νεπάλ, μετά τον σεισμό στις 25 Απριλίου, παραμένει τραγική. Μετά τον πρώτο σεισμό και ενώ η χώρα είχε βαθύτατα πληγεί, ακολούθησε νέος,  μεγέθους 7,3 Ρίχτερ στις 12 Μαΐου . Παράλληλα, τον αρχικό σεισμό ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις συμπεριλαμβανομένων 5.6 και 6.3 Ρίχτερ.

Οι απώλειες είναι πέρα από κάθε φαντασία...8.567 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, καθιστώντας τον σεισμό αυτό, τον πιο φονικό στην ιστορία του Νεπάλ. Και ο πόνος δεν σταματά εδώ: 16.808 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν τραυματιστεί. Οι συνανθρωποί μας εκεί χρειάζονται την βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ. Εξαιτίας  του δεύτερου σεισμού, οι συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών στις πληγείσες περιοχές έχουν σοβαρά επιδεινωθεί. Το περιφερειακό νοσοκομείο  κατέρρευσε, παγιδεύοντας όλες τις ιατρικές προμήθειες και τον εξοπλισμό. 288.797 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 39 από τους 75 νομούς του Νεπάλ έχουν πληγεί.

Η δουλειά που κάναμε στην εκπαίδευση γυρνά χρόνια πίσω: εκτιμάται ότι 25.000 σχολικές αίθουσες σε πάνω από 3.500 σχολεία έχουν καταστραφεί, αφήνοντας 870.000 παιδιά χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Είναι σημαντικό να δράσουμε τώρα γιατί η φύση δεν είναι με το μέρος μας. Οι μουσώνες αναμένονται αρχές Ιουνίου και κάνουν την δημιουργία καταφυγίων απαραίτητη καθώς περιμένουμε νέες κατολισθήσεις.

Υπάρχει ελπίδα κι εξαρτάται από εμάς αν θα νικήσει! Από τις 24 Απριλίου:

• Έχουμε υποστηρίξει περίπου 74.410 άτομα (14.882 νοικοκυριά) παρέχοντας άμεση βοήθεια συμπεριλαμβανομένων συσκευασιών τροφίμων που περιέχουν ρύζι, φακές, ζάχαρη, λάδι, παιδικές τροφές, είδη πρώτης ανάγκης και μουσαμάδες. •Παρείχαμε επίσης σε νοσοκομείο στην περιοχή Sindhupalchok φάρμακα για την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων. • Έχουμε δημιουργήσει ασφαλείς χώρους για τις γυναίκες και τα παιδιά στην κοιλάδα του Κατμαντού • Η πρώτη φάση της διανομής υλικού άμεσης ανάγκης έχει πλέον ολοκληρωθεί. Οργανώνουμε το δεύτερο κύμα της παροχής άμεσης βοήθειας σε 4 πληγείσες περιοχές και την Dolakha. • Ετοιμάζουμε την δημιουργία οργανωμένων καταφύγιων με προυποθέσεις μακρόχρονης φιλοξενίας.

Κάνουμε πολλά, αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς εσένα, υποστήριξε τώρα τη δράση μας στο Νεπάλ!