Νέο Εθελοντικό Ταξίδι Αλληλεγγύης στη Γκάνα!

Νέο Εθελοντικό Ταξίδι Αλληλεγγύης στη Γκάνα!

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης στο απομακρυσμένο χωριό Κόρου στη Νότιο-Ανατολική Γκάνα για να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία προσφοράς.

Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλουμε στην προσπάθεια του χωριού να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ποσοστά αναλφαβητισμού και σχολικής διαρροής. Το χωριό Κόρου καθώς είναι πολύ απομακρυσμένο δεν έχει συνεχή παρουσία δασκάλων γιατί είναι δύσκολο να  προσεγγίσουν.  Έτσι λοιπόν θα βοηθήσουμε χτίζοντας μαζί με τους κατοίκους του χωριού ένα ξενώνα που θα φιλοξενεί τους δασκάλους ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα:

30/07: Αναχώρηση από Αθήνα

31/07: Άφιξη στην Άκκρα και αναχώρηση με λεωφορείο για την κοινότητα Κατζέμπι

01-04/08 Κάθε πρωί ξεκινάμε για το χωριό  όπου θα γίνονται οι εργασίες. Το μεσημέρι θα  διακόπτουμε για φαγητό και στη συνέχεια θα επισκεπτόμαστε έργα της ΑctionAid στην περιοχή

05/08: Αναχώρηση από το Κατζέμπι και επίσκεψη στους γνωστούς για τη φυσική ομορφιά καταρράκτες Afadjato wli και διανυκτέρευση στην Άκκρα.

06/08: Αναχώρηση για Αθήνα

07/08: Άφιξη στην Αθήνα

Εκτιμώμενο κόστος:

Περίπου 1400€ είναι τα έξοδα του κάθε συμμετέχοντα (αεροπορικά εισιτήρια με Emirates, διανυκτερεύσεις , πρωινό , γεύματα, δείπνα, βίζα)

Επιπρόσθετα κάθε συμμετέχων θα χρειαστεί να καταβάλει εισφορά 300€ στην ActionAid. Το 50% αυτού του ποσού θα διατεθεί ως εισφορά στην ActionAid Γκάνας για τα έργα που υλοποιεί και το 50% θα καλύψει ομαδικά έξοδα του ταξιδιού (όπως ενοικιάσεις πούλμαν , προμήθειες φαγητού κα νερού για τις ημέρες στην κοινότητα).

Συνολικό κόστος 1700€

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων 35 άτομα.

Προθεσμία συμμετοχής: 15 Μαΐου 2017 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Περισσότερες πληροφορίες: Καλέστε στο 2109212321 και ζητήστε τη Βίκυ ή τη Στέλλα για να σας στείλουν το εγχειρίδιο του ταξιδιού και την αίτηση συμμετοχής.