Κύπρος: ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της Αναδοχής

Κύπρος: ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της Αναδοχής

Κάθε φορά που συναντούμε τους Κύπριους υποστηρικτές μας, αντικρίζουμε ανθρώπους με χαρά, ενθουσιασμό και ανοιχτή καρδιά, οι οποίοι μας παρακινούν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά το έργο μας. Αυτή τη φορά, αφορμή της συνάντησής μας ήταν η γιορτή της Αναδοχής, μια γιορτή αφιερωμένη στους υποστηρικτές μας.

Η ομάδα της ActionAid, συμπεριλαμβανομένου του Ηλία Γαληνού, Προέδρου, και του Γεράσιμου Κουβαρά, Γενικού Διευθυντή, καλωσόρισε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία στις 19 Μαΐου περισσότερους από 200 φίλους της οργάνωσης, μικρούς και μεγάλους, καινούριους, αλλά και παλιούς γνώριμους. Οι συγκινητικές ομιλίες της Αναστασίας Συμεού, του Ανδρέα Σταύρου και της Έλενας Σωτηριάδου μάς ενέπνευσαν και μας ταξίδεψαν στον κόσμο της Αναδοχής μέσα από τα δικά τους βιώματα και σκέψεις, με τον αυθορμητισμό και την αλήθεια που τους διαπνέει. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς η Αναδοχή φέρνει την αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων που στηρίζουμε μέσα από τα μοναδικά πλάνα της ταινίας με αληθινούς ήρωες, «Ένας Κόσμος», του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Στη γιορτή, βέβαια, είχαμε κοντά μας και τους καθημερινούς πρωταγωνιστές, τους Αναδόχους μας, που με τη συστηματική και μακροχρόνια στήριξή τους συμβάλλουν στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος.

Παράλληλα, οι υποστηρικτές μας είχαν την ευκαιρία να γράψουν τι σημαίνει γι’ αυτούς «Ένας Κόσμος» και να κρεμάσουν την ευχή τους στο Δέντρο των Ευχών συνδιαμορφώνοντας έτσι τον κόσμο που οραματιζόμαστε. Οι λέξεις «Αγάπη», «Αλλαγή», «Χαμόγελα», «Ίσα δικαιώματα» και «Ελπίδα» συνθέτουν τη βάση για «Έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία», «έναν κόσμο με ανθρωπιά», «έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και ενσυναίσθηση», όπως ευχήθηκαν οι υποστηρικτές μας. Πολλοί συμφώνησαν ότι «Όλοι μαζί μπορούμε» γιατί «Η δύναμη είναι στο χέρι μας». Μας προέτρεψαν «Να μεγαλώσει η οικογένεια της ActionAid» και «Όλοι οι άνθρωποι να εκτιμούν τι έχουν και να προσφέρουν».

Μια γιορτή γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις. Οι Ανάδοχοι της ActionAid αποτελούν έναν πολύ σημαντικό κρίκο της αλυσίδας προσφοράς που προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε. Δεσμευόμαστε να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα!