Καλά νέα από το μέτωπο του Κυκλώνα Φάνι

Καλά νέα από το μέτωπο του Κυκλώνα Φάνι

Ο κυκλώνας Φάνι σφυροκόπησε την Ινδία στις 3 Μαΐου αφήνοντας πίσω του μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κατοικίες, όμως ευτυχώς οι νεκροί δεν ήταν πολλοί. Η κυβέρνηση έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κι έτσι μετακινήθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι σε ασφαλέστερα σημεία, περιορίζοντας τον αριθμό των νεκρών, παρόλο που η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή που οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.  

Η ActionAid δουλεύει στην Odisha, μια από τις περιοχές που χτυπήθηκε, εδώ και χρόνια εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην προετοιμασία των κατοίκων σε περίπτωση καταιγίδας. Εκπαίδευσε, για παράδειγμα, περισσότερες από 4.000 γυναίκες στο να παρέχουν πρώτες βοήθειες και μαζί με τους κατοίκους δημιούργησε σχέδια διαφυγής και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε 35 χωριά. Οι γυναίκες αυτές γνωρίζουν πού ζουν οι πιο ευάλωτες οικογένειες και ενημερώνουν τις αρχές σε περίπτωση ανάγκης. 

Κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, η ActionAid παρείχε καταφύγιο σε περισσότερα από 200 άτομα στο γραφείο της στο Bhubaneswar και τώρα στρέφεται προς την ανακούφιση των πληγέντων ώστε να ξαναστήσουν τις ζωές τους.