Η Julia Sánchez στην ηγεσία της ActionAid International

Η Julia Sánchez στην ηγεσία της ActionAid International

Η ActionAid International, η διεθνής γραμματεία της ActionAid, θα έχει από την 1η Μαρτίου 2020 νέα Γενική Γραμματέα, την Julia Sánchez, που με την 25ετή πείρα της σε ζητήματα ισότητας και ανάπτυξης θα κληθεί να υλοποιήσει με επιτυχία τη διεθνή στρατηγική μας Action for Global Justice.

«Μετά από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Julia είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της ActionAid σε διεθνές επίπεδο, αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Είμαστε σίγουροι ότι θα παίξει έναν σημαντικό και αποτελεσματικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση της διεθνούς στρατηγικής μας. Καθώς ξεκινά μία νέα δεκαετία, οι κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στον Νότο γίνονται ολοένα και εντονότερες. Αυτό το βιώνουν ήδη έντονα γυναίκες και κορίτσια που αγωνίζονται για οικονομικά δικαιώματα και για φορολογική δικαιοσύνη, ιδιαίτερα εν όψει της κλιματικής κρίσης και των ανθρωπιστικών κρίσεων που επιδεινώνονται εξαιτίας της,» δήλωσε η Nyaradzayi Gumbonzvanda, Πρόεδρος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που εντάσσομαι στην ομάδα της ActionAid ως η επόμενη Γενική Γραμματέας και που θα μετακομίσω στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Γιοχάνεσμπουργκ. Για πολλά χρόνια δουλεύω ασκώντας πίεση, ώστε η οργανωμένη κοινωνία των πολιτών να εστιάσει στη στήριξη και την προώθηση κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων πολιτών. Η ActionAid βρίσκεται ήδη στην αιχμή για την υλοποίηση αυτής της πρόκλησης κι έχω μεγάλη θέληση να δουλέψω με το προσωπικό και τα μέλη Δ.Σ. σε όλη την ActionAid για να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους στόχους της στρατηγικής του 2028,» δήλωσε η Julia Sánchez.

Η Julia Sánchez διαδέχεται την προσωρινή Γενική Γραμματέα, Anne Jellema, που υπηρέτησε στη θέση αυτή από τον Αύγουστο 2019, μετά την αποχώρηση του Adriano Campolina, ο οποίος ολοκλήρωσε τον Αύγουστο την 5ετή θητεία του στη ηγεσία της οργάνωσης.

Σύντομο βιογραφικό

Η Julia Sánchez έχει ασχοληθεί με αναπτυξιακά θέματα, τον φεμινισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Προωθεί την ισότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη για περισσότερα από 25 χρόνια.

Γεννήθηκε στο Περού και μεγάλωσε στη Λατινική και Βόρεια Αμερική. Πραγματική πολίτης του κόσμου, μιλάει τρεις γλώσσες και έχει ζήσει κι εργαστεί σε πολλές χώρες της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Στην αρχή της καριέρας της, εργάστηκε σε καναδική διεθνή οργάνωση, αρχικά στη Γουατεμάλα και στη συνέχεια στον Καναδά και τέλος ως περιφερειακή διευθύντρια Ασίας με έδρα το Νεπάλ. Από το 2009 ως το 2011, ήταν συντονίστρια εκστρατειών στη διεθνή γραμματεία της Διεθνούς Εκστρατείας για τη Δράση για το Κλίμα (GCCA), δουλεύοντας στο Δελχί. Στη συνέχεια, το 2011, έγινε Πρόεδρος – Γενική Διευθύντρια του Καναδικού Συμβουλίου για τη Διεθνή Συνεργασία (CCIC), θέση που κράτησε μέχρι το 2018. Το 2019, κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές του Καναδά και παράλληλα ολοκλήρωσε μια έρευνα για το μεγαλύτερο συνδικάτο του Καναδά (CUPE) με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών. Υπήρξε, επίσης, μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών καναδικών και διεθνών οργανώσεων, ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος της CIVICUS, της διεθνούς συμμαχίας οργανώσεων και ακτιβιστών για τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών και των πρωτοβουλιών των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει σχεδιάσει και οργανώσει προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανοικοδόμησης, δημοκρατικής ανάπτυξης, διοίκησης, οικονομικής ανάπτυξης κοινοτήτων, διεθνούς εθελοντισμού και εκστρατειών για την κλιματική αλλαγή.

Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά.