Εργαστήρια Επιστημών για παιδιά Γυμνασίου στη Βόρεια Εύβοια

ActionAid

Τα πρώτα εργαστήρια της ActionAid με τη SciCo για παιδιά Γυμνασίου, ξεκίνησαν δυναμικά με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου, στη Λίμνη Ευβοίας, στο Κτίριο Μελά καθώς και στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά.

Μετά την επιτυχία των θερινών camps, όπου συμμετείχαν πάνω από 200 παιδιά δημοτικού,  ήρθε η σειρά και για τα παιδιά Γυμνασίου, να απολαύσουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, να πειραματιστούν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις.

Έτσι, στην ημερίδα αυτή, έγιναν τα πρώτα μαθήματα coding με τη βοήθεια της πλατφόρμας του ΜΙΤ, App Inventor και οι μαθητές μπόρεσαν να δουν ζωντανά την πλατφόρμα, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό, χτίζοντας παράλληλα την αλγοριθμική και επαγωγική σκέψη. Έφτιαξαν τα πρώτα δικά τους mobile apps, χρησιμοποιώντας και τα κινητά τους, για να δοκιμάσουν στο τέλος τις δημιουργίες τους.

Τα Εργαστήρια Επιστημών συνεχίζουν με εμπλουτισμένη κάθε φορά θεματολογία και η ομάδα της SciCo αναμένεται να επανέλθει δυναμικά στις αρχές Δεκεμβρίου στη Βόρεια Εύβοια, για το καθιερωμένο της ραντεβού με τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία.

Η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.