Έμφυλη βία και παρενόχληση στην εργασία; Όχι, ευχαριστώ!

Έμφυλη βία και παρενόχληση στην εργασία; Όχι, ευχαριστώ!

Υπογράφουμε την έκκληση για την 108η Σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Γενεύη.

«Όταν καθόμουν στο κομπιούτερ μου, χειρονομούσε, μου έπιανε τα πόδια και αν φορούσα μια χαλαρή μπλούζα προσπαθούσε να βάλει το χέρι μέσα απ’ αυτήν. Έπειτα προσπαθούσε να με φιλήσει στο σβέρκο και το στόμα. Αισθανόμουν πολύ άσχημα. Βρισκόμουν σ’ ένα είδος διλήμματος, επειδή τραβιόμουν κι έτσι τον απέφευγα. Θα προτιμούσα να του έλεγα: “Μάζεψε επιτέλους τα χέρια σου!”, αλλά φοβόμουν την απόλυση. Δεν ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να κάνω για να αποφύγω την απόλυση. Θα ήταν γι’ αυτόν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο να με απολύσει». Μιλάει μία εργαζόμενη σε εταιρεία πωλήσεων στην Ελλάδα, μία από τα εκατομμύρια των γυναικών που παρενοχλούνται σεξουαλικά στο χώρο εργασίας τους.

Στις 10–21 Ιουνίου 2019, όλες οι χώρες του κόσμου θα συνεδριάσουν στη Γενεύη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και θα υιοθετήσουν την πρώτη διεθνή σύμβαση που θα είναι δεσμευτική και θα περιλαμβάνει ορισμούς για την παρενόχληση και τη βία στην εργασία που θα είναι κατανοητοί και θα προστατεύουν όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας είτε πρόκειται για υπαλλήλους, εργάτριες, αγρότισσες, είτε για γυναίκες που εργάζονται σε αδήλωτη εργασία.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr