8 Μαρτίου: Μια πορεία για όλες μας

8 Μαρτίου: Μια πορεία για όλες μας

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, μέλη της ομάδας γυναικών του Επίκεντρου της ActionAid και υποστηρίκτριες της ActionAid συμμετείχαμε σε μια (ιδιαίτερα) ζωηρή και πολύχρωμη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.  

Στην πορεία έλαβαν μέρος πολλές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και παλεύουν για την ισότητα των φύλων, ομάδες γυναικών από κοινότητες προσφύγων και μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία βάσης εργαζομένων, συλλογικότητες και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Μέσα από την πορεία αυτή, θέλαμε να θυμίσουμε ότι η βία και η σεξουαλική παρενόχληση δεν πρέπει να γίνεται ανεχτή ποτέ και πουθενά, ούτε στο σπίτι ούτε στον δρόμο ούτε στη δουλειά. Η ActionAid συμμετείχε σε εκδηλώσεις  σε όλο τον κόσμο με σύνθημα «Αν οι γυναίκες σταματήσουν, θα σταματήσουν τα πάντα», με πορείες ή  συμβολικά δρώμενα, αλλά και συζητώντας με γυναίκες σε περιοχές δράσης μας για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους.  

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι απλά μια επέτειος, είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την προσπάθεια που κάνουμε όλο τον χρόνο για περισσότερη ισότητα και δικαιοσύνη για όλες μας, από όπου κι αν είμαστε κι όπου κι αν ζούμε.