6&1 λόγοι που η ActionAid παίρνει θέση κατά του ρατσισμού

6&1 λόγοι που η ActionAid παίρνει θέση κατά του ρατσισμού

Στην ActionAid οι υποστηρικτές και φίλοι μας δείχνετε εδώ και χρόνια αλληλεγγύη προς τους πιο φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους του κόσμου μας. Ας κάνουμε το ίδιο υψώνοντας το ανθρωπιστικό ανάστημά μας ενάντια στα καθημερινά περιστατικά ρατσισμού στη χώρα μας.

Εμείς ξεκινήσαμε πέρυσι με την μικρού μήκους ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη «Παίρνουμε Θέση»:

Συνεχίσαμε με επώνυμες προσωπικότητες να φωνάζουν «Μην τους καταδικάζεις. Άκουσέ τους»:

Τώρα πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα Κοινωνικό Πείραμα για τον ρατσισμό. Δείτε το ως το τέλος:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ActionAid Ελλάς συνεχίζει να παίρνει θέση κατά του ρατσισμού, αλλά ας περιοριστούμε στους σημαντικότερους:

1.Γιατί το χρώμα και η καταγωγή δεν θα έπρεπε να στερούν από κανέναν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, δικαιώματα που ο ρατσισμός και οι ρατσιστικές επιθέσεις καταπατούν σε όλα τα επίπεδα.

2.Γιατί σε όλες τις δράσεις της ActionAid σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ο πυλώνας της δουλειάς μας. Για περισσότερα από  40 χρόνια είμαστε υπέρ των πιο φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων, των ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.

3.Γιατί μια βουβή κοινωνία που δεν παίρνει θέση ενάντια σε κάθε εκδοχή ρατσισμού από τη βία μέχρι την αδιαφορία μπροστά στις διακρίσεις, κινδυνεύει.

4. Γιατί όπως όλες οι γνήσια σημαντικές αλλαγές, έτσι και αυτή πρέπει να ξεκινήσει και από εμάς και την καθημερινότητά μας.

5. Γιατί το 2013, το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κατέγραψε 166 περιστατικά ρατσιστικής βίας με τουλάχιστον 320 θύματα.

6.Γιατί η ατιμωρησία των ρατσιστικών εγκλημάτων είναι χαρακτηριστική.

+1: γιατί η εικόνα του νεκρού 27χρονου Σαχτζάτ, μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε πέρυσι άγρια από 2 Έλληνες ενώ πήγαινε για δουλειά και 20 ευρώ μεροκάματο στις 02:30 τα ξημερώματα με το ποδήλατό του, από το Περιστέρι στα Πετράλωνα θα έπρεπε να μας στοιχειώνει ακόμα. Και θα αρκούσε από μόνη της.