Έκκληση: Έντονη ξηρασία και πείνα στη Νότια Αφρική

Έκκληση: Έντονη ξηρασία και πείνα στη Νότια Αφρική

Εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την ξηρασία στη Nότια Αφρική!

Τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης είναι δραματικά και σήμερα περισσότερα από 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν στις νότιες χώρες της Αφρικής.

Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί στα 45 εκατομμύρια, τους επόμενους μήνες, και η αιτία είναι η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 35 χρόνων!

Alert2

Η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μοζαμβίκη και το Μαλάουι είναι οι περιοχές που ενω επιβίωσαν μετά από τις προηγούμενες φυσικές καταστροφές τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, πείνα καθώς και εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού! Η πείνα οδηγεί τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές  και τα κορίτσια και οι γυναίκες γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτες…

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

 

Τι κάνουμε:

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να διανέμουμε τρόφιμα και ταμπλέτες καθαρισμού νερού, αλλά και προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως πακέτα υγιεινής. Στηρίζουμε, επίσης, ασφαλείς χώρους για γυναίκες και κορίτσια.

Όμως, κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει.

  • Στη Ζιμπάμπουε έχουμε ήδη διανείμει τρόφιμα σε περισσότερους από 49.000 ανθρώπους. Όμως, γνωρίζουμε ήδη ότι περισσότεροι από 109.000 άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.
  • Διανομή τροφίμων (καλαμπόκι, φασόλια, φυτικό λάδι) κάνουμε και στη Ζάμπια, στην περιοχή Ναλόλο, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες και θα θέλαμε να μπορέσουμε να στηρίξουμε συνολικά 170.000 ανθρώπους.
  • Στη Μοζαμβίκη συνεχίζουμε να στηρίζουμε περίπου 15.000 ανθρώπους που επλήγησαν πέρσι από τους κυκλώνες Ιντάι και Κένεθ, όμως η μειωμένη παραγωγή εξαιτίας της ξηρασίας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε τρόφιμα και ήδη 67.500 παιδιά χρειάζονται ιατρική βοήθεια εξαιτίας του υποσιτισμού.
  • Στο Μαλάουι, θέλουμε να διανείμουμε τρόφιμα σε 12.500 ανθρώπους και θέλουμε να στηρίξουμε συνολικά 75.000 τους επόμενους μήνες.

 Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια τώρα!

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

 Alert 6

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε μια δύσκολη στιγμή σαν κι αυτή, πρέπει όμως να δράσουμε άμεσα.

Θέλουμε και στις 4 χώρες να στηρίξουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, δίνοντας έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά.

 Η δική σου βοήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική.

  • Στο Μαλάουι, 35 ευρώ αρκούν για τα τρόφιμα μιας 5μελούς οικογένειας για 2 εβδομάδες. Θα μπορέσουμε να αγοράσουμε 50 κιλά καλαμποκάλευρο, 6 πακέτα σόγιας και 2 λίτρα φυτικού λαδιού.
  • Στη Ζάμπια, με 50 ευρώ μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μιας 6μελούς οικογένειας για ένα μήνα σε 25 κιλά καλαμπόκι, 10 κιλά φασόλια και 750ml φυτικό λάδι.
  • Με 100 ευρώ μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες ενός παιδιού για τροφή για 3 ολόκληρους μήνες!

Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο ποσό, με το οποίο θα προσφέρεις άμεση βοήθεια στους πληγέντες. Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά στις δύσκολες ώρες που περνούν οι άνθρωποι στη Nότια Αφρική.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ


Κάνε μια σπουδαία πράξη σήμερα που θα ωφελήσει πολλούς! 
Και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σου.

 Alert 4


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!