Έκτακτη έκκληση: Αιθιοπία

Έκτακτη έκκληση: Αιθιοπία

Η Αιθιοπία καλείται να αντιμετωπίσει μετά τις πλημμύρες, την επέλαση των ακρίδων, την πανδημία, τη βία, και τον λιμό.

 

Στον καιρό της πανδημίας, συνεχείς μάχες, λεηλασίες, βιασμοί και λιμός, συνθέτουν την κατάσταση στο Τιγκράι της Αιθιοπίας. Οι πολύμηνες συγκρούσεις έχουν φέρει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περισσότερους από 5 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις σοβαρότερες επισιτιστικές κρίσεις.

Υπολογίζεται ότι 1,8 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν από ακραία έλλειψη τροφής, ενώ 2,7 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων. Γυναίκες και παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της δραματικής κατάστασης.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Το κλίμα πολέμου, μαζί με τις περσινές πλημμύρες και τα σμήνη ακρίδων που κατέστρεψαν ολοσχερώς την αγροτική παραγωγή και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης. Τα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού έχουν αυξηθεί δραματικά, ενώ οι γυναίκες όλο και συχνότερα βρίσκονται αντιμέτωπες με σεξουαλική κακοποίηση και άλλες μορφές έμφυλης βίας.

Ethiopia 3

Τι κάνουμε:

Χάρη στους υποστηρικτές μας, βρισκόμαστε στην περιοχή Τιγκράι της Αιθιοπίας και παρέχουμε τρόφιμα και πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, από τα οποία έχουν ωφεληθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι. Οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες και χωρίς τη στήριξη καθενός ξεχωριστά, η παροχή βοήθειας θα ήταν ανεπαρκής.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

Ethiopia 2

Γιατί πρέπει να βοηθήσεις:

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε φαγητό, πόσιμο νερό και στέγη, εξαιτίας των καταστροφών από τις συμπλοκές και από τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Κάθε ποσό μπορεί να σώσει ζωές.

Με μια δωρεά βοηθάς άμεσα στην επιβίωση ενός ανθρώπου.

ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!