Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Η δύναμη είναι στο χέρι σου

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας με αριθμό πρωτ. 

10368/2020.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν τη δύναμη στο χέρι τους και το 2020! 

Χάρη σε εσάς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές σας, μέχρι σήμερα έχουμε αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών, ολοκληρώνοντας έργα όπως σχολικές αίθουσες, κέντρα ανάπτυξης παιδιού, αλλά και έργα ύδρευσης!

Σας καλούμε και φέτος να γίνετε ένας κρίκος αλληλεγγύης που θα ενώσει τους μαθητές σας για ένα καλό σκοπό! Για να φτιάξουμε όλοι μαζί την 1η σχολική αίθουσα στο χωριό Κου-Ρομ, στην Ουγκάντα!

Το χωριό Κου-Ρομ βρίσκεται σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα. Τα παιδιά του σχολείου κάνουν μάθημα σε μια αυτοσχέδια κατασκευή με άχυρα, καλάμια και πάτωμα από χώμα. Τα παιδιά, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες αρρωσταίνουν εύκολα, ενώ κάποια από αυτά κολλάνε μέχρι και τσιμπούρια γεγονός που όχι μόνο δεν προάγει τη διαδικασία της μάθησης αλλά και αποθαρρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Photo4

Εσείς οι εκπαιδευτικοί έχετε τη δύναμη να κινητοποιήσετε τους μαθητές σας να γίνουν κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, να μεταφέρετε τη γνώση σας για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής σε μία μακρινή χώρα, την Ουγκάντα αλλά και να υλοποιήσετε από κοινού ένα έργο που πραγματικά θα αλλάξει άμεσα και μακροχρόνια τις ζωές εκατοντάδων παιδιών και έμμεσα όλων των κατοίκων, στο Κου-Ρομ αλλά και στις γειτονικές κοινότητες.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο κι ενημερώστε τους μαθητές σας για το χωριό Κου - Ρομ κι εξηγήστε τους πως μπορούν να βοηθήσουν.

Πως μπορείτε να αποκτήσετε το βραχιολάκι της καμπάνιας:

  1. Παραγγείλτε το βραχιολάκι «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» για όσους μαθητές το επιθυμούν (2€ το καθένα), συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας.
  2. Μοιράστε τα βραχιολάκια στα παιδιά.
  3. Φτιάξτε μαζί με τους μαθητές στα αγγλικά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τα παιδιά του Κου-Ρομ. Όλα τα μηνύματα θα ταξιδέψουν μέχρι το Κου-Ρομ.

Το πακέτο με τα βραχιολάκια θα το παραλάβετε στο σχολείο σας εντός 5 ημερών, με courier:

ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ: 3,10€

ΧΕΡΣΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: 3,47€

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: 3,72€

Τα έργα που υλοποιήσαμε χάρη σε εσάς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από όλη την Ελλάδα, με μια ματιά:

2016: Στο Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα, κατασκευάσαμε μια σχολική αίθουσα, ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά για τα 566 παιδιά.

2017: Στη Γκοραγκάτ στο Μπαγκλαντές, υλοποιήσαμε ένα κέντρο ανάπτυξης για το παιδί, όπου θα ωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 100 παιδιά και έμμεσα 200 ενήλικες.

2018: Στο Wakii στη Γκάνα, θα φτιάξουμε ένα έργο ύδρευσης για να αποκτήσουν οι 1500 κάτοικοι καθαρό πόσιμο νερό. 

 

 

 

 

 


Εκπαιδευτικά οφέλη ενέργειας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα 
  • Καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης
  • Βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Πολίτη
  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας
  • Διαχείριση και οργάνωση ενέργειας
  • Ανάπτυξη ικανοτήτων ηγετικών - ομαδικότητας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τη φτώχεια και την αδικία

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!