Βραζιλία

Βραζιλία

Η ActionAid στη Βραζιλία

Η Βραζιλία έχει τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Για παράδειγμα, το 50% της γης ανήκει στο 1% του πληθυσμού. Στις μεγάλες αστικές περιοχές το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει στις λεγόμενες φαβέλες (παραγκουπόλεις) κάτω από εξαιρετικά φτωχικές συνθήκες και υψηλή εγκληματικότητα.

Η ActionAid ξεκίνησε τη δράση της στη Βραζιλία το 1999. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Βραζιλίας το 2005.

Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

  1. Εκπαίδευση και λειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης
  2. Εξασφάλιση πρόσβασης σε πόσιμο νερό
  3. Υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία γης


Συγκεκριμένα:

  • Δημιουργούμε Κέντρα Εκπαίδευσης που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να ασχοληθούν με αθλητισμό και τέχνες, κρατώντας τα μακριά από τους δρόμους και την εμπορία ναρκωτικών.
  • Στις απομακρυσμένες περιοχές παρέχουμε τεχνική και υλική υποστήριξη για την κατασκευή δεξαμενών συγκέντρωσης βρόχινου νερού, ώστε να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι να περπατάνε χιλιόμετρα κάθε μέρα.
  • Στηρίζουμε και βοηθάμε τους κατοίκους για να διεκδικήσουν δικαιότερη κατανομή γης, παρέχοντας νομική υποστήριξη.Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω της Αναδοχής, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως στην 13χρόνη Daiane και την 11χρόνη αδερφή της Jennifer, που συμμετέχουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Γίνε Ανάδοχος Παιδιού σήμερα!

 

Text Image Brazil


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βραζιλία
  • Το 15% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Το 15% του αγροτικού πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλές καθαρό νερό.
  • Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους στις αγροτικές περιοχές δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρή και ασφαλή τουαλέτα.
  • Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο βίαιες χώρες στο κόσμο, με πολλούς φόνους, διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών, πορνεία και βία κατά των γυναικών.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!