Βιετνάμ

Βιετνάμ

Η ActionAid στο Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ εξακολουθούν να υπάρχουν αντιθέσεις μέσα στη χώρα και η οικονομική κρίση επηρέασε ιδιαίτερα τους κατοίκους. Η υπερκαλλιέργεια και οι πλημμύρες καταστρέφουν τα μικρά χωράφια των φτωχών αγροτών που ίσα – ίσα έχουν αρκετή τροφή για να ζήσουν.

Η ActionAid ξεκίνησε τη δράση της στη χώρα το 1989. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Βιετνάμ το 2007.

Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

 1. Πρόσβαση στην εκπαίδευση
 2. Πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό
 3. Εξασφάλιση επάρκειας τροφής
 4. Στήριξη της θέσης των γυναικών οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα διακίνησης.


Συγκεκριμένα:

 • Βελτιώνουμε τις υποδομές στα σχολεία και πιέζουμε για την επάνδρωση τους με επαρκές και καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό.
 • Πραγματοποιούμε προγράμματα REFLECT* για ενήλικες, ώστε να μάθουν γραφή κι ανάγνωση και στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις και να ζητούν λύσεις για τα προβλήματα τους.
 • Τοποθετούμε σωλήνες ύδρευσης για την ασφαλή μεταφορά του νερού από τις ορεινές πηγές στα χωριά.
 • Εκπαιδεύουμε τους κατοίκους για να μπορούν να συντηρούν τα συστήματα ύδρευσης  μέσα από ‘Κοινοτικές Ενώσεις’ για το νερό.
 • Εκπαιδεύουμε τους αγρότες σε νέες γεωργικές τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον που περιορίζουν τη διάβρωση του εδάφους και αυξάνουν τη σοδειά.
 • Εκπαιδεύουμε τα κορίτσια για τον κίνδυνο διακίνησης με υλικό ειδικά προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.
 • Διεκδικούμε πρόσβαση των γυναικών στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση τους μέσα από την μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση.


Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.  Ένα τέτοιο παράδειγμα μας είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της κοινότητας Tam Duong, ο οποίος δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ActionAid. Οι γυναίκες ενδυναμώνονται και βελτιώνουν τη ζωή μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μαθαίνουν για τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής κι έτσι τα παιδιά τους είναι πιο υγιή, σταματούν τη βία μέσα στην οικογένειά τους και μέσω των προγραμμάτων μικροδανεισμού έχουν το δικό τους εισόδημα που εξασφαλίζει καλύτερης ποιότητας φαγητό για την οικογένεια.


*Η ActionAid δημιούργησε το 1993 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων Reflect το οποίο εφαρμόζεται από περισσότερους από 350 οργανισμούς σε περίπου 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει άνδρες και γυναίκες να μάθουν γραφή και ανάγνωση, να συνειδητοποιήσουν και να αναλύσουν τα τοπικά προβλήματα που τους αφορούν και να αναζητήσουν λύσεις.

Text Image Vietnam

 


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βιετνάμ
 • 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τα χημικά όπλα που έπεσαν στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ. Από το 1975, έχουν γεννηθεί 150.000 παιδιά με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες.
 • Στο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης βρίσκεται στην 127η θέση, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η.  
 • Το 33% του αγροτικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλή τουαλέτα.
 • Το 40% των παιδιών της χώρας είναι πιο αδύνατα από το φυσιολογικό εξαιτίας κακής διατροφής.
 • Το 35% των γυναικών πιστεύουν ότι είναι δικαιολογημένο ο σύζυγος να χτυπήσει τη γυναίκα του σε ορισμένες περιπτώσεις.
Βίντεο

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!