Νεπάλ

Νεπάλ

Η ActionAid στο Νεπάλ

Το Νεπάλ είναι από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, ενώ οι τεράστιοι ορεινοί όγκοι κρατούν τους αγρότες στη φτώχεια. Η ιδιαίτερα ασταθής πολιτική κατάσταση δυσχεραίνει την κατάσταση.

Η ActionAid ξεκίνησε να δουλεύει στη χώρα το 1982. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Νεπάλ το 2002.

Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

 1. Υποστήριξη των δικαιωμάτων ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις πιο υποβαθμισμένες κοινωνικές κάστες
 2. Πρόσβαση σε νερό
 3. Βελτίωση των συνθηκών υγείας και εκπαίδευσης


Συγκεκριμένα:

 • Εκπαιδεύουμε σε μεθόδους καλλιέργειας που εμπλουτίζουν τη γη, παρέχουμε σπόρους και δίνουμε μικροδάνεια που επενδύονται για την ενίσχυση του εισοδήματος.
 • Δημιουργούμε πηγάδια και δίκτυα ύδρευσης, ώστε οι κάτοικοι να μην αναγκάζονται να περπατάνε χιλιόμετρα για να μεταφέρουν νερό.
 • Εκπαιδεύουμε μέλη των κοινοτήτων σε βασικά θέματα υγείας και παρέχουμε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό.
 • Στηρίζουμε τους κατοίκους για να χτίσουν και να βελτιώσουν τις σχολικές αίθουσες, υλοποιούμε  πρόγραμμα υποτροφιών που επιτρέπει στα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και οργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες.


Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Όπως στην 6χρονη Nabina που ζει στο Νεπάλ και είναι η πρώτη στην οικογένειά της που πηγαίνει σχολείο. Ο πατέρας της μας είπε:

Τα παιδιά μου μπορούν επιτέλους να πάνε σχολείο και ελπίζω ότι με την μόρφωση που θα πάρουν θα βρουν μια δουλειά ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σκλάβοι στα χωράφια.

 

Text Image Nepal


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Νεπάλ
 • Το 41% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποσιτίζονται, ενώ στις ορεινές περιοχές το ποσοστό αυτό αγγίζει το 60%.
 • Το 34% των παιδιών αναγκάζονται να δουλέψουν σε εργασίες που τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν σωστά, να πάνε σχολείο ή τα βάζουν σε κίνδυνο.
 • Το 43% των ενηλίκων είναι αγράμματοι.
 • Το 69 % του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρές και ασφαλείς τουαλέτες.
 • Το 41% των κοριτσιών παντρεύεται πριν κλείσει τα 18 έτη.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!