Καμπότζη

Καμπότζη

Η ActionAid στην Καμπότζη

Η Καμπότζη είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη στην Ασία. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι και εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες του πολέμου των προηγούμενων ετών. Στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η ActionAid οι βασικές υποδομές είναι ανύπαρκτες.

Η ActionAid ξεκίνησε να δουλεύει στη χώρα το 2004. To ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Καμπότζης το 2007.

Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

 1. Πρόσβαση σε επαρκή τροφή
 2. Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας
 3. Πρόσβαση στην εκπαίδευση
 4. Αντιμετώπιση του ιού AIDS/HIV


Συγκεκριμένα:

 • Στηρίζουμε τους κατοίκους ώστε να αποκτήσουν δικαιώματα ιδιοκτησίας της γης που καλλιεργούν και της σοδειάς που παράγουν, ώστε να έχουν αρκετή τροφή για την οικογένειά τους.
 • Εκπαιδεύουμε γυναίκες εθελόντριες για να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα γυναικολογικά και άλλα προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο να ασκήσουν κάποιο επάγγελμα.
 • Διαπραγματευόμαστε τη μείωση των άτυπων σχολικών διδάκτρων ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο.
 • Υλοποιούμε προγράμματα για την εξασφάλιση εισοδήματος των ευάλωτων ομάδων που πάσχουν από AIDS και προωθούμε τον προληπτικό έλεγχο προσβολής  από τον ιό, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους φορείς και τις οικογένειες τους να σχηματίσουν δίκτυα αλληλοβοήθειας για να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό ρατσισμό.


Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.  Όπως στην 9χρόνη Yeart που ζει στην Καμπότζη και μας είπε:

Νοιώθω πολύ χαρούμενη με το νέο μου σχολείο. Συγκρίνοντας την παλιά αίθουσα στην μικρή καλύβα, αυτή τώρα είναι πολύ άνετη. Τώρα θα διαβάσω ακόμα περισσότερο γιατί έχω ένα καλύτερο μέρος να μαθαίνω.

 

Text Image Cambodia


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Καμπότζη
 • Στη δεκαετία του 1970, τουλάχιστον 1,5 εκ. άνθρωποι στην Καμπότζη εκτελέστηκαν, πέθαναν από πείνα ή καταναγκαστικά έργα από το καθεστώς των Khmer Rouge.
 • Βρίσκεται  στην 139η θέση σε σύνολο 187 χωρών του δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης.
 • Το 40% των παιδιών είναι χρονίως υποσιτισμένα.
 • Το  21% των ανδρών ανέφεραν  σε έρευνα ότι έχουν βιάσει τη σύντροφό τους.
 • Το 42% των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!