Ινδία

Ινδία

Η ActionAid στην Ινδία

Η Ινδία είναι η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα και παρόλη την υψηλή ανάπτυξή της, εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φτωχών ανθρώπων στον κόσμο.

Η ActionAid πρωτοξεκίνησε τη δράση της στην Ινδία το 1972 εφαρμόζοντας το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμά μας στηρίζοντας 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε 6.251 χωριά. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Ινδίας το 2000.
Σε ποιους τομείς εστιάζουμε τη δράση μας:

 1. Βελτίωση της κοινωνικής θέσης των Νταλίτ (η πιο φτωχή και αποκλεισμένη ομάδα)
 2. Προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών
 3. Στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία


Συγκεκριμένα:

 • Εξασφαλίζουμε τόπο διαμονής, πρόσβαση στην εκπαίδευση και πολλές φορές ακόμα και έκδοση αστυνομικής ταυτότητας για τους Νταλίτ, οι οποίοι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 • Παρέχουμε εκπαίδευση και καθοδήγηση, ώστε οι εσωτερικοί μετανάστες που καταλήγουν στοιβαγμένοι στις παραγκουπόλεις να αυτοοργανωθούν, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα τους.
 • Παρέχουμε νομική βοήθεια σε παιδιά του δρόμου, σε αστέγους και στις εκδιδόμενες γυναίκες ώστε να διεκδικήσουν γη, στέγαση, εργασία.
 • Εκπαιδεύουμε και ενημερώνουμε γυναίκες ώστε να ενδυναμωθούν και να σταματήσουν να δέχονται διακρίσεις, βία και κακοποίηση.
 • Εκπαιδεύουμε κοινωνικούς λειτουργούς για να  μπορούν να υποστηρίζουν καλύτερα ανθρώπους με αναπηρία.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Με το πρόγραμμα Αναδοχή Παιδιού. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεις στα παιδιά των κοινοτήτων που στηρίζουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.  Όπως στην 12χρονη Ramrati  που ζει στην Ινδία και μας είπε:

Πηγαίνω στην 6η τάξη του δημοτικού. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία στον ελεύθερο μου χρόνο. Επίσης τα απογεύματα πηγαίνω στο κέντρο για παιδιά που έχει δημιουργήσει η ActionAid. Εκεί παίζω με τα άλλα παιδιά και μαθαίνω ότι τα παιδιά έχουμε δικαιώματα. Η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ πλέον.

 

Text Image India


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Ινδία
 • Σχεδόν το 33% των κατοίκων της Ινδίας, δηλαδή 396 εκ. άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, με λιγότερο από 1,2 δολάρια την ημέρα.
 • Στην Ινδία ζει το 1/4 όλων των υποσιτισμένων ανθρώπων του κόσμου.
 • Το 40% των παιδιών κάτω των 5 ετών έχει βάρος κάτω του φυσιολογικού.
 • Το 65% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρή και ασφαλή τουαλέτα.
 • Εκατομμύρια κορίτσια στην Ινδία δεν γεννήθηκαν καν καθώς οι γονείς προτιμούν τα αγόρια.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!