Αρπαγή γης στη Σενεγάλη

Αρπαγή γης στη Σενεγάλη

Πριν από μερικούς μήνες η πολυεθνική εταιρία Senhuile-Senéthanol άρπαξε όλη την καλλιεργήσιμη γη των 9.000 κατοίκων της κοινότητας Ndiaël στη Σενεγάλη, αφήνοντας τους χωρίς το μόνο μέσο επιβίωσης που διαθέτουν.

Οι κάτοικοι κινδυνεύουν να μην μπορούν να επιβιώσουν ενώ υπάρχουν ήδη τα πρώτα θύματα από αυτή την καταστροφή. Τρία παιδιά πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν τεχνητό κανάλι γιατί η εταιρία έχει περιφράξει όλη την περιοχή και ο δρόμος ήταν κλειστός. Δύο ντόπιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σοβαρά από τις δυνάμεις καταστολής σε διαμαρτυρίες εναντίον της εταιρίας.

Senegalwebsite

«Κάθε μέρα κλαίμε. Κανένας μας δεν θέλει αυτό το έργο. Όμως, όλοι είναι εναντίον μας. Η κυβέρνηση είναι εναντίον μας. Η αστυνομία είναι εναντίον μας. Είμαστε μόνοι μας σε αυτή τη μάχη.»

Η ActionAid ασκεί πίεση στην πολυεθνική εταιρία να σταματήσει άμεσα την αρπαγή. Ήδη 96.738 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν υπογράψει την επείγουσα έκκληση, ζητώντας από την εταιρία να σταματήσει άμεσα όλες τις δραστηριότητες και να αποσυρθεί από την περιοχή.


Επίσης στην ενότητα αυτή
Η πρώτη επιτυχία!

Πρόσφατα συναντηθήκαμε με την εταιρία Tampieri και τους παραδώσαμε τις 96.738 υπογραφές που συγκεντρώσαμε, ζητώντας τους να επιστρέψουν στους κατοίκους τη γη τους.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας κάτω από την πίεση χιλιάδων ανθρώπων, ξεκίνησαν διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής. Προσέλαβαν έναν ειδικό διαμεσολαβητή και θεσμοθέτησαν συναντήσεις με την κοινότητα, κάτι που αποτελούσε ένα από τα αιτήματα της επείγουσας έκκλησής μας.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!