Ενδυνάμωση γυναικών

Ενδυνάμωση γυναικών

Κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα δεν πρέπει να συναντά εμπόδια στη ζωή της εξαιτίας του φύλου της. Όμως, η φτώχεια σε όλο τον κόσμο είναι γένους θηλυκού. Οι γυναίκες παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους άνδρες για την ίδια δουλειά και σε πολλές χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να κληρονομήσουν γη ή να έχουν δική τους περιουσία. Επιπλέον, συνήθως η ανεργία είναι πιο υψηλή στις γυναίκες. Η βία κατά των γυναικών μέσα και έξω από το σπίτι και η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους. Τα δικαιώματά τους παραβιάζονται επειδή είναι γυναίκες.

 R222576

*Συμμετοχή της ActionAid στην πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αθήνα. Φωτογράφος: Sissy Gkournelou/ ActionAid

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών βρίσκεται στην καρδιά κάθε δράσης μας σε όλο τον κόσμο. Παρέχοντας γνώσεις και στηρίζοντας τες, εκείνες βρίσκουν τη δύναμη για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους κι έτσι να αποκτήσουν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.

R135311

*Γυναίκες και κορίτσια διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην Ινδία. Φωτογράφος: Poulomi Basu/ ActionAid  

Βρες περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία μας για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και για τη δουλειά μας με ομάδες γυναικών στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.

Αν έχεις βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Μάθε περισσότερα για την υπηρεσία Speak Out και τη δωρεάν νομική υποστήριξη που παρέχουμε. Δεν είσαι μόνη! 

Actionaid Women Empowerment 425X250px


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!