Άσκηση πολιτικής πίεσης

Άσκηση πολιτικής πίεσης

Θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα και έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Η προστασία τους είναι υποχρέωση του κράτους. Όμως, συχνά οι νόμοι δεν προστατεύουν τους πιο φτωχούς, τους πιο ευάλωτους, τους πιο περιθωριοποιημένους.

IMG 2303

*Η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των γυναικών και ο εθελοντισμός είναι ορισμένα από τα θέματα για τα οποία κινητοποιούμαστε. Φωτογράφος: ActionAid

Στην ActionAid πιστεύουμε ότι η φωνή του κάθε πολίτη έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Είναι πολλά τα παραδείγματα που δείχνουν ότι με μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να πετύχουμε θεσμικές αλλαγές που οδηγούν σε έναν κόσμο πιο δίκαιο.

Γι’ αυτό κάνουμε εκστρατείες. Κινητοποιούμε τους πολίτες να ασκήσουν πίεση στα κέντρα αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των εταιρειών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαιωνίζουν την αδικία και τη φτώχεια. Για να το πετύχουμε, σε χρειαζόμαστε δίπλα μας.  

R215986

*Η Salamatu από την Γκάνα διεκδικεί από την κυβέρνησή της πρόσβαση στο σχολείο και για τα κορίτσια. Φωτογράφος: Gustavo García Solares/ ActionAid.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για τις εκστρατείες μας στην Ελλάδα και στον κόσμο. Βρες, επίσης, τις έρευνες και τις δημοσιεύσεις μας.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!