Εθελοντικά Ταξίδια Αλληλεγγύης

Εθελοντικά Ταξίδια Αλληλεγγύης

Θέλεις να προσφέρεις; Είσαι έτοιμος για την πιο συγκλονιστική εβδομάδα της ζωής σου; Αν απαντάς ναι και στα δύο έλα μαζί μας!

Όλα τα ταξίδια αλληλεγγύης των Ελλήνων Αναδόχων ξεκίνησαν από το ίδιο ερώτημα που εσείς οι ίδιοι μας θέσατε: «Πώς αλλιώς μπορώ να βοηθήσω;»

Έτσι, το 2010 προσκαλέσαμε τους Αναδόχους να δηλώσουν συμμετοχή στο πρώτο ταξίδι Αναδόχων της ActionAid Ελλάς, στην Langobaya της Κένυας, μια περιοχή απομακρυσμένη και πληγμένη από την ξηρασία. Στόχος μας η συμμετοχή των εθελοντών στην κατασκευή ενός έργου ύδρευσης που θα ωφελούσε μία ομάδα οροθετικών Κενυατών. Το ταξίδι αυτό μας έμεινε αξέχαστο, καθώς εκτός από την επιτυχία του έργου, αναπτύχθηκαν πολύ ισχυροί δεσμοί μεταξύ των 40 Ελλήνων Αναδόχων και των 40 οροθετικών Κενυατών που ένιωσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αγάπη των συμμετεχόντων.

Από τότε, η ActionAid Ελλάς διοργανώνει 2-3 φορές το χρόνο αντίστοιχα ταξίδια, διάρκειας μιας εβδομάδας σε κοινότητες και χώρες δράσης μας. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένας στόχος, η βοήθεια στην ολοκλήρωση κάποιου έργου στην κοινότητα που επισκεπτόμαστε, όπως το χτίσιμο σχολικών τάξεων, η κατασκευή έργου ύδρευσης κλπ.

Παρότι η εθελοντική ομάδα μένει στο κοντινότερο ξενοδοχείο της κοινότητας, για να μπορούμε να έχουμε κάποιες βασικές παροχές, περνάμε όλη την ημέρα μας στην κοινότητα μαζί με τους κατοίκους. Τα πρωινά χωριζόμαστε σε ομάδες και η κάθε ομάδα αναλαμβάνει ένα κομμάτι του έργου (π.χ. χτίσιμο, δημιουργία τσιμέντου, βάψιμο κλπ). Τα μεσημέρια μαγειρεύουμε και τρώμε μαζί με τους κατοίκους, ενώ τα απογεύματα επισκεπτόμαστε έργα της ActionAid στην περιοχή.

Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτών των ταξιδιών είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Με την παρουσία μας δηλώνουμε ότι είμαστε εκεί, ότι δεν ζουν ξεχασμένοι στην απομακρυσμένη και ταλαιπωρημένη κοινότητα, όπου έτυχε να γεννηθούν.

Επιστρέφοντας από τα ταξίδια, οι εθελοντές αναλαμβάνουν δράση! Μεταδίδουν όσα έζησαν μιλώντας για την ActionAid στο ευρύ κοινό και μέσα ενημέρωσης, οργανώνουν εκδηλώσεις και διαδίδουν τα μηνύματα της ActionAid. Οι περισσότεροι όμως δεν σταματούν εκεί. Θέλουν να κάνουν και κάτι ακόμα. Έτσι, ένα πηγάδι στην Κένυα, ένα πρόγραμμα υπέρ των γυναικών στη Ρουάντα και μια αλεστική μηχανή στη Σιέρα Λεόνε έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από τους συμμετέχοντες των ταξιδιών.


Γίνε Ανάδοχος ή
Φίλος της ActionAid.


Γίνε Ανάδοχος
Γίνε Φίλος
Βίντεο

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!