Έργα που έχουν υλοποιηθεί

Έργα που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια των σχολείων

Γκαλαγκαλα: Μια σχολική αίθουσα, ένα πηγάδι, μια παιδική χαρά


Το 2016 καλέσαμε τα σχολεία όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν στην ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» με στόχο να χτίσουμε δύο σχολικές αίθουσες στο χωριό Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα.

Galagala School

Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική, καθώς πάνω από 7.000 μαθητές από 134 σχολεία σε όλη την Ελλάδα αγόρασαν το βραχιολάκι της ενέργειας και συνέβαλαν στο να συγκεντρωθούν οι πόροι για την κατασκευή των δύο αιθουσών. Όλοι μαζί, όμως, καταφέραμε ακόμη πιο πολλά, καθώς οι πόροι που συγκεντρώθηκαν τελικά κάλυψαν τις ανάγκες και για ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά, για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα.

Ευχαριστούμε!

Αποδείξατε έμπρακτα ότι μια μικρή πράξη αλληλεγγύης, μπορεί να έχει μεγάλη δύναμη!
Είμαστε σίγουροι ότι με τη δύναμη του «μαζί» κάθε σκέψη μας μπορεί να γίνει πράξη!

 Galagala Well

Τα έργα ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβρη του 2017!


Δείτε εδώ τον αναλυτικό απολογισμό των έργων.


Γκοραγκατ: Ένα κέντρο απασχόλησης για τα παιδιά

Το φθινόπωρο του 2017 καλέσαμε και πάλι όλα τα σχολεία της Ελλάδας να συμμετέχουν στην ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», αυτή τη φορά με στόχο να χτίσουμε ένα κέντρο εκπαίδευσης και απασχόλησης για τα παιδιά της περιοχής Γκοραγκάτ στο Μπαγκλαντές.

Bangladesh (1)

Για μια ακόμη φορά, χάρη στην απίστευτη κινητοποίηση των μαθητών, τα καταφέραμε!

Στο κέντρο απασχόλησης που έχει κατασκευαστεί, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ενημερωθούν αλλά και να προστατευθούν από απαράδεκτες πρακτικές όπως ο γάμος σε παιδική ηλικία και η παιδική εργασία. Είναι ένα χώρος που διασκεδάζουν αλλά και έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό. Έτσι, όχι μόνο θα αναπτύξουν σημαντικές για τη ζωή τους γνώσεις τους, αλλά θα καλλιεργηθεί με συστηματικό τρόπο το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση.

Συγκεντρώθηκε το ποσό για να χτίσουμε το κέντρο απασχόλησης για τα παιδιά και λάβαμε εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα από τους μαθητές στην Ελλάδα, τα οποία ήδη έχουν ταξιδέψει στη μακρινή Γκοραγκάτ!

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κοινότητα μέσα στο διάστημα του τελευταίου τριμήνου του 2019!

Δείτε εδώ τον αναλυτικό απολογισμό του έργου.

 


Εκπαιδευτικά οφέλη ενέργειας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα 
  • Καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης
  • Βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Πολίτη
  • Ενίσχυση της δημιουργικότητας
  • Διαχείριση και οργάνωση ενέργειας
  • Ανάπτυξη ικανοτήτων ηγετικών - ομαδικότητας
  • Ευαισθητοποίηση γύρω από τη φτώχεια και την αδικία
Βίντεο

Το 2016 πάνω απο 7.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην ενέργεια "Η δύναμη είναι στο χέρι σου" κι έτσι καταφέραμε να χτίσουμε μια σχολική αίθουσα στο χωριό Γκαλαγκάλα αλλά και ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά! Τα μηνύματα των μαθητών που συμμετείχαν στην ενέργεια, ταξίδεψαν μέχρι την Ουγκάντα. Με αυτά κάναμε μια ωραία έκπληξη στους μαθητές του Γκαλαγκάλα.

Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!