Ταξιδεύοντας με τον 2Π
24.03.2020

Ταξιδεύοντας με τον 2Π

H Drastiriotita Tis Evdomadas 2Pi 1200X628px

Αγαπημένοι φίλοι,  

Το όνομά μου, για όσους δεν με ξέρουν, είναι 2Π. Τι σημαίνει; Αυτό θα το ανακαλύψετε σε λίγο. Συνήθιζα να κάνω πολλά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να γνωρίσω τα θαυμαστά και τα περίεργα του κόσμου, να καταλάβω πώς λειτουργεί, αλλά και ποιος είναι ο ρόλος μου μέσα σ’ αυτόν. Από το 2013 επισκέπτομαι τακτικά σχολεία της Ελλάδας και μοιράζομαι με τα παιδιά τις εμπειρίες μου. Το τελευταίο, όμως, διάστημα σταμάτησα να ταξιδεύω, προσπαθώντας να προφυλάξω τον εαυτό μου και τους άλλους.  

Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, άνοιξα την ταξιδιωτική μου βαλίτσα μου και σκέφτηκα ότι οι εμπειρίες του καθενός μας είναι πολύτιμες και δεν πρέπει να είναι κλεισμένες σε μια βαλίτσα ή σ’ ένα συρτάρι. Γι’ αυτό, τι θα λέγατε να γίνουμε συνταξιδιώτες σ’ ένα ιδιότυπο ταξίδι ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών;  

Μία φορά την εβδομάδα θα μοιράζομαι μαζί σας δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα ταξίδια μου, που μπορούμε να κάνουμε παρέα στο σπίτι.  

Ξεκινάμε;   

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, ανακαλύψτε ποιο είναι το πραγματικό μου όνομα και σε ποια μέρη έχω ταξιδέψει μέχρι τώρα. Θα δείτε ότι πάντα κουβαλάω μαζί μια καρτ-ποστάλ, από τον τόπο που επισκέφτηκα. Ζωγραφίστε ή επιλέξτε την τεχνική του κολλάζ για να φτιάξετε κι εσείς μια καρτ-ποστάλ για τον τόπο σας και στείλτε την ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: education.hellas@actionaid.org. Εγώ μετά θα την ανεβάσω στη σελίδα μας στο Facebook για να μοιραστούμε όλοι εικόνες από τον τόπο μας! 

Καλό μας «ταξίδι»! 

Φιλικά, 

2Π  


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!