2019: Μια χρονιά επαγρύπνησης για τη βία κατά των γυναικών
26.11.2019

2019: Μια χρονιά επαγρύπνησης για τη βία κατά των γυναικών

16Daysofactivism 25112019 Fb Post

Έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της έκθεσής της «Η ενδοοικογενειακή βία κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης» και με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία «16 ημέρες ακτιβισμού», η ActionAid δημοσιεύει μια ενημέρωση, που περιλαμβάνει τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ενδοοικογενεικακής βίας και γενικότερα της βίας κατά των γυναικών στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες, βίαια εγκλήματα κατά γυναικών είδαν το φως της δημοσιότητας, επιθέσεις που έγιναν εναντίον γυναικών επειδή ακριβώς ήταν γυναίκες. Ταυτόχρονα, όμως, το ζήτημα της βίας έγινε θέμα συζήτησης και η απαίτηση να υπάρχει μηδενική ανοχή έγινε ολοένα και πιο έντονη. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα και κάτι που δεν θα πρέπει να σβήσει, αλλά αντιθέτως να πλαισιώσει όλες τις μορφές βίας, όπου κι αν συμβαίνουν.

Με τον ίδιο τρόπο που το σπίτι πρέπει να είναι ένας ασφαλής χώρος για όλα τα μέλη της οικογένειας, η εργασία οφείλει να είναι ένας ασφαλής χώρος για όλους τους εργαζόμενους. Η ActionAid αγωνίζεται για την προστασία των γυναικών παντού και πάντα, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να μην δέχονται βία ποτέ και πουθενά. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των γυναικών και αυτό είναι κάτι που η ActionAid θα συνεχίσει να διεκδικεί.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!