Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από πείνα
07.08.2020

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από πείνα

Για μήνες πριν χτυπήσει ο κορωνοϊός τις νότιες χώρες της Αφρικής, η κατάσταση ήταν ήδη δραματική. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 35 χρόνων. Οι καταστραμμένες σοδειές και το ανύπαρκτο εισόδημα τους οδηγούσαν με σταθερά βήματα προς την πείνα και η έλευση της πανδημίας έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Στην ActionAid βρεθήκαμε δίπλα στους κατοίκους στο Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε και όταν έφτασε η πανδημία στις χώρες αυτές προσαρμόσαμε τη δουλειά μας, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της υγείας όλων.  

07082020 Episitistiki Krisi Anna 800X600px 01

Η 75χρονη Mwendabai Uyoya από τη Ζάμπια εξαρτάται από την εγγονή της για την επιβίωσή της. Η οικογένειά της έχει ένα χωράφι, αλλά δυσκολεύεται πολύ να το καλλιεργήσει. «Ευχαριστώ πολύ για τα τρόφιμα, είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την οικογένειά μου. Θα μπορέσουμε επιτέλους να φάμε.»

Μαλάουι

Στο Μαλάουι,  εξακολουθούμε να διανέμουμε τρόφιμα και είδη ατομικής προστασίας και καθαριότητας. Στόχος μας να στηρίξουμε συνολικά 14.000 νοικοκυριά με παιδιά σε νηπιαγωγεία που ωφελούνται από τα προγράμματά μας. Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, καθώς τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία επηρεάζονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

07082020 Episitistiki Krisi Anna 800X600px 02

Μοζαμβίκη

Στη Μοζαμβίκη, είχαμε ήδη ξεκινήσει να στηρίζουμε τους κατοίκους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και με την έλευση της πανδημίας επεκτείναμε το πρόγραμμά μας σε όλες τις περιοχές δράσης μας, με διανομή τροφίμων, σπόρων και πακέτων ατομικής προστασίας και καθαριότητας. Επιπλέον, ενημερώνουμε τους κατοίκους για τους κινδύνους από την ασθένεια και τους προειδοποιούμε για την αύξηση της βίας κατά των γυναικών εξαιτίας της έκτακτης αυτής κατάστασης. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε περίπου 23.000 ανθρώπους.

Ζάμπια

Από τον Ιανουάριο, ξεκινήσαμε να μοιράζουμε τρόφιμα (καλαμποκάλευρο, φασόλια και φυτικό λάδι) σε 200 πολύ ευάλωτα νοικοκυριά σε απομονωμένες περιοχές της Ζάμπιας. Η στήριξή μας συνεχίζεται ακόμη και περιλαμβάνει πλέον και είδη προσωπικής προστασίας. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την παροχή βοήθειας σε 800 νοικοκυριά και να δημιουργήσουμε τράπεζα σπόρων ώστε να μην χρειάζονται οι άνθρωποι τη στήριξή μας πια.

07082020 Episitistiki Krisi Anna 800X600px 05

Ζιμπάμπουε

Σε συνεργασία  με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ξεκινήσαμε να διανέμουμε τρόφιμα (σιτηρά, όσπρια και φυτικό λάδι) σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους. όμως, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 διευρύναμε το πρόγραμμά μας μοιράζοντας τρόφιμα σε περισσότερους από 97.000 ανθρώπους. Η προσπάθειά μας για ενημέρωση και διανομή ειδών προσωπικής προστασίας συνεχίζεται.

Η στήριξη του κάθε υποστηρικτή και της κάθε υποστηρίκτριάς μας, των εταιρειών και των φορέων είναι πολύτιμη στον αγώνα μας για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Ευχαριστούμε! 

Θέλεις να στηρίξεις κι εσύ την προσπάθειά μας; Κάνε μια δωρεά.


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!