Ενισχύουμε τη δράση μας στον καταυλισμό των Ροχίνγκιας εν όψει των Μουσώνων
25.04.2018

Ενισχύουμε τη δράση μας στον καταυλισμό των Ροχίνγκιας εν όψει των Μουσώνων

Από τον Αύγουστο του 2017, έχουν καταφύγει περισσότεροι από 650.000 Ροχίνγκιας από τη γειτονική Μιανμάρ στο Μπαγκλαντές, για να ξεφύγουν από τη βία που ξέσπασε στην περιοχή τους. Η ActionAid προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή του Cox’s Bazar στο Μπαγκλαντές. 

Ενόψει της εποχής των μουσώνων που πλησιάζει, υπάρχουν ανησυχίες τόσο για τις πλημμύρες, τους κυκλώνες και τις κατολισθήσεις που μπορεί να φέρουν, όσο και για την εξάπλωση ασθενειών εξαιτίας της ελλιπούς υγιεινής. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να μετριαστούν όσο είναι δυνατό οι συνέπειες, αφού περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι κινδυνεύουν άμεσα σύμφωνα με το UNHCR.

Δες πως ζουν οι πρόσφυγες Ροχίνγκιας στον καταυλισμό Κουταπαλόνκγ μέσα από ένα video 360°:

 

Η δράση μας για να προλάβουμε τις συνέπειες των μουσώνων στον καταυλισμό:

  • Συνεργαζόμαστε στενά με ομάδες γυναικών που βρίσκονται στους καταυλισμούς και παρέχουμε ασφαλές πόσιμο νερό, τρόφιμα, κουβέρτες, κιτ υγιεινής, εναλλακτικά καύσιμα μαγειρέματος και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής για πάνω από 40.000 πρόσφυγες.
  • Εργαζόμενοι με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, εντοπίσαμε ποιες περιοχές των καταυλισμών είναι πιθανό να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από πλημμύρες και κατολισθήσεις.
  • Σταθεροποιούμε περιοχές με κλίση που είναι ευάλωτες στις κατολισθήσεις, χρησιμοποιώντας σακούλες άμμου και περίφραξη.
  • Βελτιώσαμε τις οδούς σε αυτές τις περιοχές, χρησιμοποιώντας σακούλες από άμμο, μπαμπού και κιγκλιδώματα, έτσι ώστε οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες να μπορούν να περπατήσουν εύκολα.
  • Βελτιώνουμε τα συστήματα αποχέτευσης ώστε τα νερά της βροχής να φεύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με στόχο να σταματήσουν οι πλημμύρες και να μην φτάσουν σε καταφύγια, τουαλέτες, χώρους διανομής τροφίμων και κέντρα ημέρας γυναικών.
  • Προετοιμαζόμαστε να ενισχύσουμε τις δομές των κέντρων ημέρας γυναικών, ώστε να αντέξουν πλημμύρες και κατολισθήσεις.


    Η Farah Kabir, διευθύντρια της ActionAid Bangladesh δήλωσε: 

"Η ασφάλεια των προσφύγων Ροχίνγκιας στους καταυλισμούς - ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών - είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Έχουν περάσει από μια τρομερή δοκιμασία για να φτάσουν εδώ και τώρα οι μουσώνες μπορεί να είναι το τελειωτικό χτύπημα, κινδυνεύοντας με καταστροφή των καταφυγίων και εξάπλωση των ασθενειών.

Η διεθνής κοινότητα και το Μπαγκλαντές πρέπει να βοηθήσουν στην πρόληψη της καταστροφής, για τους πρόσφυγες αλλά και για τους φτωχότερους ανθρώπους στη χώρα». 

Στήριξε τη δράση μας τώρα.

 


Aριθμός Μητρώου   401539/1998

Καλωσόρισες στην ActionAid!
Γνώρισε τώρα και την Αναδοχή Παιδιού και ξεκίνα κάτι σπουδαίο!